ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

WSJ: Οι μυστικές υπηρεσίες κρύβουν στοιχεία από τον Τραμπ

Ο λόγος είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης και φόβων για διαρροές

ΠΗΓΗ: skai.gr

Οι μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν παρακρατήσει ευαίσθητες πληροφορίες από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, καθότι ανησυχούν για επικίνδυνες διαρροές από το Λευκό Οίκο, όπως μεταδίδει η «Wall Street Journal», επικαλούμενη νυν και πρώην αξιωματούχους που έχουν γνώση του θέματος.

Δεν είναι γνωστό σε πόσες περιπτώσεις οι μυστικές υπηρεσίες έχουν κρύψει στοιχεία από τον κ. Τραμπ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε κάποιες περιπτώσεις τα παρακρατηθέντα δεδομένα αφορούν πηγές και κατασκοπευτικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την συλλογή πολύτιμων πληροφοριών.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η στάση των μυστικών υπηρεσιών αντανακλά τη βαθιά δυσπιστία που τρέφουν προς τον κ. Τραμπ, λόγω των επαφών ορισμένων συνεργατών του με τη ρωσική κυβέρνηση, αλλά και λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς του προέδρου απέναντι τους.

Την Τρίτη, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του κ. Τραμπ, Μάικλ Φλιν, παραιτήθηκε υπό τη σκιά δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να έχει μιλήσει κρυφά με τον ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον για κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στη Ρωσία.

Στη συνέχεια όμως, ο κ. Τραμπ υπερασπίστηκε τον κ. Φλιν και κατηγόρησε τις μυστικές υπηρεσίες πως διαρρέουν εσκεμμένα έγγραφα που βλάπτουν το Λευκό Οίκο. Στο παρελθόν ο κ. Τραμπ είχε συνδέσει

Οι πηγές της WSJ επισήμαναν πως οι κατασκοπευτικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν και στο παρελθόν παρακρατήσει πληροφορίες από προέδρους, όμως πρόκειται για την πρώτη φορά που αυτό γίνεται διότι δεν εμπιστεύονται την εχεμύθεια του πλανητάρχη.

Το δημοσίευμα της WSJ διαψεύστηκε από εκπρόσωπο του διευθυντή που επιβλέπει και συντονίζει το έργο όλων των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Παρά ταύτα, η υπόθεση Φλιν έχει επαναφέρει στο προσκήνιο τους φόβους για επαφές της ομάδας Τραμπ με τη Μόσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες των «New York Times», κατά την προεκλογική περίοδο συνεργάτες του νυν προέδρου είχαν τακτικές επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση