ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Guardian: Έρευνα στον λογαριασμό του Τραμπ έκανε η Deutsche Bank

Η μεγαλύτερη τράπεζα Γερμανίας έχει προσφέρει επιχειρηματικά δάνεια στον Τραμπ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας έχει προσφέρει σειρά επιχειρηματικών δανείων στον Ντόναλντ Τραμπ, και εξέτασε εάν κάποιες από τις πιστώσεις υποστηρίζονταν από ρωσικές οικονομικές εγγυήσεις. Σύμφωνα με τη «Guardian», η εσωτερική έρευνα δεν έφερε στο φως κάποια οικονομική σύνδεση ανάμεσα στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και τη Μόσχα.

Έρευνα στον προσωπικό λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ για τυχόν ύποπτες συνδέσεις με τη Ρωσία διενήργησε η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Η Deutsche, η οποία έχει προσφέρει σειρά επιχειρηματικών δανείων στον κ. Τραμπ, εξέτασε εάν κάποιες από τις πιστώσεις υποστηρίζονταν από ρωσικές οικονομικές εγγυήσεις. Η έρευνα αποφασίστηκε αφότου, λόγω της προεκλογική εκστρατείας στις ΗΠΑ, ο κ. Τραμπ έγινε «πολιτικά προβεβλημένο πρόσωπο», χαρακτηρισμός που απαιτεί πρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τη «Guardian», η εσωτερική έρευνα δεν έφερε στο φως κάποια οικονομική σύνδεση ανάμεσα στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και τη Μόσχα. Ωστόσο, κατόπιν πιέσεων, η Deutsche Bank εξετάζει το ενδεχόμενο να διορίσει εξωτερικό και ανεξάρτητο σύμβουλο ώστε να αξιολογήσει τη σχέση της με τον κ. Τραμπ.

Σύμφωνα με δεκεμβριανό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, ο κ. Τραμπ οφείλει περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια στη Deutsche και η τράπεζα προσπαθεί να αναδιαρθρώσει τα χρέη ώστε να περιορίσει τον κίνδυνο σύγκρουσης συμφερόντων.

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα έχει γίνει στο παρελθόν στόχος ρυθμιστικών ερευνών με την κατηγορία ότι παρείχε κάλυψη σε «μαύρες» συναλλαγές πλούσιων ρώσων πελατών της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Ένας αλήτης πέθανε*

«Ο ΤΕΥΚΡΟΣ ΑΝΘΙΑΣ Ωραία, συγκινητική ιστορία. Συνάντησα το μεγάλο μας ποιητή το 1967 στο Λονδίνο. ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ.  |  21:11

Σαλμονέλλα σε κυπριακή σεφταλιά στην Ελλάδα

« Ανακοινωση από την εταιρεία AVGOUSTINOS FOOD INDUSTRY LTD. Η εταιρεία AVGOUSTINOS FOOD INDUSTRY ...»
Κωσταντίνος Αυγουστή  |  19:17

#PoliticsBlog Το debate, το τρολάρισμα και αυτό που... ενώνει Νίκαρο-Νικόλα και Μαλά-ΕΛΑΜ

«Εργολαβικά η στήλη προωθεί το Νίκο Χριστοδουλίδη. »
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:51

Ένας αλήτης πέθανε*

«Παράσχο είσαι το φώς που φωτίζει την δημοσιογραφία αυτής της εφημερίδας! Πολύ καλό αρθρο!»
Γιάννος  |  09:02

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση