ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κολομβία: 1 νεκρός και 31 τραυματίες από έκρηξη

Οι περισσότεροι τραυματίες από την έκρηξη είναι κυρίως αστυνομικοί

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και 31 τραυματίστηκαν σήμερα σε έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στις αρένες ταυρομαχιών της Μπογκοτά, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Κολομβίας.

«Εκφράζω τη θλίψη μου για τον θάνατο του αστυνομικού Τζον Χερέρα» έγραψε σε μήνυμα στο Twitter ο Ενρίκε Πεναλόσα. Επιπλέον έκανε λόγο για «31 τραυματίες, δύο εξ αυτών σε σοβαρή κατάσταση».

Η έκρηξη οφείλεται, σύμφωνα με τον Πεναλόσα, σε «εκρηκτική ύλη», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται εάν πρόκειται για βόμβα, χειροβομβίδα ή κροτίδα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος χαρακτήρισε, με μήνυμά του στο Twitter, την έκρηξη ως μια «επίθεση εναντίον των αστυνομικών που εγγυώνται την ασφάλεια του Λα Μακαρένα». Σε αυτή τη συνοικία στην καρδιά της Μπογκοτά βρίσκονται οι αρένες Λα Σανταμαρία, όπου επρόκειτο να διεξαχθούν το απόγευμα ταυρομαχίες.

Η διοργάνωση των ταυρομαχιών ξεκίνησε εκ νέου τον Ιανουάριο, έπειτα από μια διακοπή τεσσάρων ετών, με την απόφαση να πυροδοτεί κύμα αντιδράσεων. Η επανέναρξη λειτουργίας του Λα Σανταμαρία την 22α Ιανουαρίου οδήγησε σε συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και ομάδων πολεμίων των ταυρομαχιών.

Η σημερινή ταυρομαχία δεν ακυρώθηκε και ο δήμαρχος προέτρεψε όλους εκείνους που το επιθυμούν να πάνε «χωρίς να φοβούνται για την ασφάλειά τους».

«Οι τρομοκράτες δεν θα μας φοβίσουν. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για τη σύλληψή τους» συμπλήρωσε ο ίδιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X