ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βορειοκρεάτης διπλωμάτης ύποπτος για τη δολοφονία του αδελφού του Κιμ

Νεότερα στοιχεία της Αστυνομίας ενώ το πόρισμα της νεκροψίας δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί

ΠΗΓΗ: skai.gr

Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει η πολύκροτη δολοφονία του Κιμ Γιόνγκ-ναμ, ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιόνγκ-ουν, την προηγούμενη εβδομάδα στη Μαλαισία.

Η μαλαισιανή Αστυνομία ανακοίνωσε πως στους υπόπτους συγκαταλέγονται πλέον ένας βορειοκορεάτης διπλωμάτης που εργάζεται στην πρεσβεία της Πιονγκγιάνγκ στην Κουάλα Λουμπούρ, αλλά κι ένας υπάλληλος των βορειοκορεατικών κρατικών αερογραμμών.

Αμφότεροι βρίσκονται ακόμα σε μαλαισιανό έδαφος και οι Αρχές έχουν ζητήσει από την πρεσβεία να τους ανακρίνουν.

Εκπαιδευμένες οι φόνισσες

Ο Κιμ Γιόνγκ-ναμ πέθανε λίγη ώρα αφότου δύο γυναίκες τον πλησίασαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ και κάλυψαν το πρόσωπό του με ένα – κατά τα φαινόμενα – δηλητηριασμένο πανί. Μία έχει διαβατήριο Ινδονησίας και η άλλη είναι πολίτης Βιετνάμ.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Αστυνομία, οι δύο γυναίκες είχαν εκπαιδευτεί και προετοιμαστεί για τη δολοφονική επίθεση, εξασκώντας τις κινήσεις τους σε τουλάχιστον δύο εμπορικά κέντρα στην Κουάλα Λουμπούρ. Οι ίδιες είχαν υποστηρίξει πως εξαπατήθηκαν, καθώς νόμιζαν πως συμμετείχαν σε τηλεοπτική φάρσα.

«Οι δύο ύποπτες γυναίκες γνώριζαν πως η ουσία που είχαν [στην κατοχή τους] ήταν τοξική. Δεν ξέρουμε τι είδους χημικό χρησιμοποιήθηκε. Χρησιμοποίησαν τα γυμνά χέρια τους», είπε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφος ο γενικός επιθεωρητής της μαλαισιανής Αστυνομίας.

Οι δύο γυναίκες έχουν συλληφθεί και παραμένουν υπό κράτηση, μαζί με έναν βορειοκορεάτη πολίτη. Τέσσερις ακόμα Βορειοκορεάτες πιστεύεται πως εμπλέκονται στη δολοφονία, όμως η μαλαισιανή Αστυνομία εκτιμά ότι έχουν κατορθώσει να επιστρέψουν στην Πιονγκγιάνγκ.

Το επίσημο πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής και των τοξικολογικών εξετάσεων δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί. Η Μαλαισία έχει ζητήσει από την οικογένεια του θανόντος να προσφέρει δείγματα γενετικού υλικού, όμως ακόμα δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση. Τα μέτρα ασφαλείας στο νεκροτομείο όπου βρίσκεται η σορός του Κιμ Γιόνγκ-ναμ έχουν αυξηθεί.

Ο θάνατος του Κιμ έχει προκαλέσει ρήξη στις σχέσεις ανάμεσα στην Κουάλα Λουμπούρ και την Πιονγκγιάνγκ. Η μαλαισιανή κυβέρνηση διέταξε την ανάκληση του πρεσβευτή της και διαμαρτυρήθηκε στο βορειοκορεάτη πρεσβευτή σχετικά με τις επικριτικές δηλώσεις που έκανε για την υπόθεση.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση