ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έφοδος των ιρακινών δυνάμεων στο αεροδρόμιο της Μοσούλης

Ο αερολιμένας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απελευθέρωση της Δυτικής Μοσούλης

ΠΗΓΗ: skai.gr

Έφοδο στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Μοσούλης και στο κοντινό στρατόπεδο πραγματοποιούν οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις, όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Ο αερολιμένας και το στρατόπεδο αλ-Γκαζλάνι βρίσκονται στα νότια περίχωρα της Μοσούλης και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάσεις για την απελευθέρωση του δυτικού τμήματος της πόλης, που βρίσκεται ακόμα υπό τον πλήρη έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.

Δεν είναι γνωστό πόσοι ισλαμιστές μαχητές υπερασπίζονται το αεροδρόμιο. Τη Δευτέρα αμερικανοί αξιωματούχοι εκτίμησαν ότι περίπου 2.000 τζιχαντιστές παραμένουν γενικότερα στη Μοσούλη.

Μετά από περισσότερους από τέσσερις μήνες σκληρών μαχών με τις δυνάμεις του ISIS, οι ιρακινές δυνάμεις έχουν κατορθώσει να απελευθερώσουν το ανατολικό μέρος της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές και έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους αρκετές γέφυρες στον ποταμό Τίγρη, ο οποίος διχοτομεί την πόλη.

Η Μοσούλη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, είναι το σημαντικότερο προπύργιο του ISIS. Τυχόν απώλειά του μπορεί να σημάνει το τέλος του «χαλιφάτου» που έχουν ιδρύσει οι τζιχαντιστές.

Στην εκστρατεία για την απελευθέρωση της Μοσούλης συμμετέχουν περίπου 100.000 ιρακινοί στρατιώτες, κούρδοι μαχητές και σιίτες πολιτοφύλακες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση