ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πάνω από 60 νεκροί σε νέα επίθεση στην Αλ Μπαμπ

Η περιοχή είναι επί δύο μήνες επίκεντρο των επιχειρήσεων των τουρκικών στρατευμάτων

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε χωριό της βόρειας Συρίας, κοντά στη στρατηγικής σημασίας πόλη αλ-Μπαμπ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές που βρίσκονται στην περιοχή.

Οι περισσότεροι νεκροί, 35 τον αριθμό, είναι άμαχοι, ενώ οι υπόλοιποι είναι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Η αλ-Μπαμπ είναι επί δύο μήνες επίκεντρο των επιχειρήσεων των τουρκικών στρατευμάτων και των συμμάχων τους στη βόρεια Συρία. Χθες Πέμπτη, ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι οι αντάρτες που υποστηρίζει έχουν θέσει «σχεδόν υπό τον πλήρη έλεγχό» τους την πόλη, εκδιώκοντας το Ισλαμικό Κράτος.

Η εκστρατεία για την αλ-Μπαμπ έχει αποδειχτεί η πλέον πολύνεκρη για τις τουρκικές δυνάμεις στη Συρία, έχοντας στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 69 τούρκους στρατιώτες, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, η επίθεση έλαβε χώρα κοντά στην πόλη αλ-Μπαμπ, όπου επιχειρούν οι τουρκικές δυνάμεις και σύμμαχοι αντάρτες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X