ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Τραμπ επιτίθεται στο FBI για τις διαρροές στα μέσα ενημέρωσης

Υπό τη σκιά πληροφοριών του δικτύου CNN και του πρακτορείου Associated Press

ΠΗΓΗ: skai.gr

Δημόσια επίθεση στο FBI, το οποίο κατηγόρησε ότι είναι «τελείως ανήμπορο» να σταματήσει διαρροές που βλάπτουν τη δημόσια ασφάλεια, εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν μπορούν καν να βρουν όσους κάνουν διαρροές μέσα στο ίδιο το FBI. Απόρρητες πληροφορίες που θα μπορούσαν να έχουν καταστροφικές συνέπειες δίνονται σε μέσα ενημέρωσης […] ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ», έγραψε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στο Twitter και το Facebook.

Το μήνυμα Τραμπ έρχεται υπό τη σκιά πληροφοριών του δικτύου CNN και του πρακτορείου Associated Press που θέλουν τον Λευκό Οίκο να έχει ζητήσει από το FBI να διαψεύσει δημοσιεύματα που θέλουν συνεργάτες του προέδρου να έχουν τακτικές προεκλογικές επαφές με τη ρωσική κυβέρνηση.

Δεν είναι επισήμως γνωστό εάν βρίσκονται σε εξέλιξη τέτοιες έρευνες, όμως το FBI φέρεται να έχει απορρίψει το αίτημα της κυβέρνησης για δημόσια διάψευση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τραμπ στοχοθετεί τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Λίγες ημέρες πριν ορκιστεί την προεδρία τις συνέκρινε με τη Ναζιστική Γερμανία, με αφορμή το πόρισμα που ανέφερε πως ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν είχε διατάξει στοχευμένη εκστρατεία χάκινγκ και παραπληροφόρησης στις Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να τονώσει τις πιθανότητες εκλογής του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα στην εξουσία.

Ο κ. Τραμπ έχει επίσης επιτεθεί επανειλημμένα στα μέσα ενημέρωσης, ειδικά με αφορμή δημοσιεύματα που πηγάζουν από διαρροές. Έχει κάνει συχνά λόγο για «ψεύτικές ειδήσεις» και για «παράνομη» διαρροή πληροφοριών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X