ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γαλλία: Επίσημη δικαστική έρευνα για την υπόθεση Φιγιόν

Δεν διευκρινίστηκε αν η έρευνα θα ολοκληρωθεί πριν τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας

Kathimerini.gr

Η γαλλική Δικαιοσύνη ανέθεσε σε ανακριτή να ξεκινήσει έρευνα με επίκεντρο τις καταγγελίες ότι η σύζυγος του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, αποζημιώθηκε με μεγάλα κρατικά ποσά για θέσεις απασχόλησης στις οποίες δεν εργάστηκε ποτέ.

Η απόφαση του εισαγγελέα αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό πλήγμα για τον υποψήφιο για την γαλλική προεδρία, ο οποίος, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης έχασε τον τίτλο του φαβορί ενόψει των επερχόμενων εκλογών, με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις να τον κατατάσσουν τρίτο, πίσω από την Μαρίν Λεπέν και τον Εμανουέλ Μακρόν.

Με την εμπλοκή ενός ανακριτή στη μέχρι σήμερα προκαταρκτική έρευνα που διεξαγόταν από την αστυνομία, οι αρχές αποκτούν πρόσβαση σε περισσότερα μέσα στην έρευνά τους. Ο ανακριτής έχει την εξουσία να ερευνά σε βάθος, χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως την παρακολούθηση τηλεφώνων ή να θέτει τους υπόπτους σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Δεν διευκρινίστηκε αν η έρευνα θα ολοκληρωθεί πριν τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας (23 Απριλίου και 7 Μαΐου).

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Φιγιόν, σε επίσημη τοποθέτησή του για την υπόθεση αρνήθηκε ότι υπάρχει κάτι επιλήψιμο, υποστηρίζοντας ότι η σύζυγός του πληρώθηκε νομίμως για υπηρεσίες που παρείχε ως κοινοβουλευτική βοηθός του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X