ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ισοδύναμοι Μέρκελ και Σουλτς 7 μήνες πριν τις εκλογές

Χριστιανοδημοκρατική Ένωση και Σοσιαλδημοκράτες βρίσκονται στο 32%

ΠΗΓΗ: skai.gr

Χριστιανοδημοκρατική Ένωση και Σοσιαλδημοκράτες βρίσκονται στο 32%, επτά μήνες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία.

Ισοδύναμοι στην πρόθεση ψήφου αναδεικνύονται η συντηρητική παράταξη υπό την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και οι Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς στη Γερμανία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Emnid η οποία δημοσιεύεται σήμερα, επτά μήνες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που δημοσιεύει η εφημερίδα Bild am Sonntag, το SPD χάνει μία εκατοστιαία μονάδα σε σύγκριση με τα αποτελέσματα της αντίστοιχης έρευνας της περασμένης εβδομάδας, και συγκεντρώνει το 32%.

Ο συνασπισμός των συντηρητικών της κ. Μέρκελ (CDU/CSU) συγκεντρώνει επίσης 32%, ποσοστό αμετάβλητο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην παράσταση νίκης πάντως, μόλις το 36% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο κ. Σουλτς θα διαδεχθεί την κ. Μέρκελ στην καγκελαρία μετά τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, ενώ το 50% πιστεύει ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή .

Το SPD, που είναι μικρός εταίρος στην κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού της Μέρκελ, παρέμενε πίσω από τους συντηρητικούς επί μια δεκαετία και πλέον στις δημοσκοπήσεις, αλλά αρκετές πρόσφατες έρευνες το φέρουν να προηγείται, έχοντας κερδίσει πολύ έδαφος μετά την ανάδειξη του Μάρτιν Σουλτς ως υποψήφιου για την καγκελαρία.

Το αντιμεταναστευτικό, αντιευρωπαϊκό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία βρίσκεται στην τρίτη θέση με το 9%, ενώ το κόμμα Η Αριστερά στο 8%. Οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες συγκεντρώνουν από ένα 7%

Η έρευνα της Emnid διεξήχθη σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.880 προσώπων από τη 16η ως την 22η Φεβρουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X