ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τραμπ: Άλμα στις αμυντικές δαπάνες κατά 54 δισ. δολάρια

Πρόκειται για αύξηση 10% σε σχέση με το αίτημα της κυβέρνησης Ομπάμα για το 2016

ΠΗΓΗ: skai.gr

Αυτό μεταδίδουν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενα κυβερνητικό αξιωματούχο. Πρόκειται για αύξηση σχεδόν 10% σε σχέση με το αίτημα της κυβέρνησης Ομπάμα για το 2016.

Αύξηση των αμυντικών δαπανών των Ηνωμένων Πολιτειών κατά 54 δισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο οικονομικό έτος προτίθεται να προτείνει στο Κογκρέσο η κυβέρνηση Τραμπ, όπως διέρρευσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Για το 2016, η κυβέρνηση Ομπάμα είχε ζητήσει προϋπολογισμό 583,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Πεντάγωνο, συνεπώς, η πρόταση Τραμπ αυξάνει το ποσό κατά σχεδόν 10%. Οι ΗΠΑ ήδη διαθέτουν μακράν το μεγαλύτερο στρατιωτικό προϋπολογισμό στον κόσμο.

Μιλώντας νωρίτερα ατά τη διάρκειά συνάντησης με πολιτειακούς κυβερνήτες, ο πρόεδρος Τραμπ, υποσχέθηκε «ιστορική» αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού, διαβεβαιώνοντας όμως η επιπρόσθετη χρηματοδότηση θα προέλθει από έξυπνες περικοπές άλλων δημόσιων δαπανών.

Τόνισε πως οι προτάσεις του για τον προϋπολογισμό του ερχόμενου οικονομικού έτους θα τηρήσουν τις υποσχέσεις του για την ασφάλεια των Αμερικανών, αλλά παράλληλα θα καταστήσουν το κράτος πιο αποτελεσματικό.

«Θα κάνουμε περισσότερα με λιγότερα», είπε χαρακτηριστικά. Έχει ήδη γίνει γνωστό πως η κυβέρνηση Τραμπ θα προτείνει σημαντική μείωση στον προϋπολογισμό της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος, όπου διευθυντής διορίστηκε ένας χρόνιος πολέμιός της.

Παράλληλα, ο κ. Τραμπ επανέλαβε τη δέσμευσή του για μεγάλες δαπάνες σε δημόσια έργα, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Μετά την εκλογική του νίκη το Νοέμβριο είχε υποσχεθεί επενδύεις ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων σε υποδομές.

Οι δηλώσεις Τραμπ έρχονται τη στιγμή που ο Λευκός Οίκος ετοιμάζεται να στείλει στο Κογκρέσο το πρώτο προσχέδιο των προτάσεών του για τον προϋπολογισμό. Θα ακολουθήσει ένα πολύ πληρέστερο προσχέδιο μέσα στην άνοιξη.

Τα εν λόγω έγγραφα αποτυπώσουν τις προτιμήσεις της κυβέρνησης για τις κρατικές δαπάνες, όμως ο προϋπολογισμός σε μεγάλο βαθμό καθορίζεται από το Κογκρέσο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X