ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Τραμπ «ροζ πεταλούδα» στο εξώφυλλο του New Yorker

Συνεχίζεται η σάτιρα στον Τραμπ από ένα ακόμη μεγάλο περιοδικό των ΗΠΑ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Συνεχίζεται η σάτιρα στο πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ από ένα ακόμη μεγάλο περιοδικό των ΗΠΑ και συγκεκριμένα το New Yorker.

Στο νέο τεύχος που κυκλοφόρησε το πρωί της Δευτέρας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ παρουσιάζεται ως μια μικρή ροζ πεταλούδα που πετά, την ώρα που ο Βλάντιμιρ Πούτιν την παρατηρεί ψυχρά μέσα από ένα μονόκλ.

Το σκίτσο δημιούργησε ο Μπάρι Μπλιτ θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καταδείξει πως η εκλογή Τραμπ ήταν κατά κάποιο τρόπο αποτέλεσμα του «φαινομένου της πεταλούδας», κατά το οποίο ένα γεγονός στην μία άκρη του κόσμου μπορεί να επηρεάσει κάποιο άλλο στην άλλη άκρη του κόσμου. Η παρουσία του Ρώσου προέδρου αφήνει υπονοούμενο πως επηρέασε την εκλογή Τραμπ.

Για τον λόγο αυτό, το περιοδικό κυκλοφόρησε με το λογότυπό του γραμμένο στο κυριλλικό αλφάβητο, για να γίνει σαφέστερο το αφιέρωμα στην σχέση Τραμπ-Πούτιν.

Το εν λόγω σκίτσο παραπέμπει στο πρώτο τεύχος του περιοδικού που κυκλοφόρησε στις 21 Φεβρουαρίου το 1925 και εμφανίζεται σε κάθε «γενέθλια» του New Yorker και απεικονίζει τον δανδή της εποχής Γιούστας Τίλεϊ να παρατηρεί μια πεταλούδα μέσα από ένα μονόκλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση