ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γαλλία: Δεν υπάρχουν νεκροί από την χιονοστιβάδα

Οι σωστικές αρχές εντόπισαν τους σκιερ που καταπλακώθηκαν από τη βίαιη χιονο

ΠΗΓΗ: CNN

Ευτυχώς δεν υπάρχουν νεκροί από την χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε σκιερ στο χιονοδρομικό κέντρο Tignes στις γαλλικές Άλπεις, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι σωστικές αρχές εντόπισαν τους σκιερ που καταπλακώθηκαν από τη βίαιη χιονοστιβάδα και τους παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο νωρίτερα έσπευσαν διασώστες και σκυλιά για να εντοπίσουν τους σκιερ.

Αρχικά υπήρχε ο φόβος ότι πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, γεγονός το οποίο δεν επιβεβαιώθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί πως, υπήρχαν προειδοποιήσεις για χιονοστιβάδα, ωστόσο ο συναγερμός ήταν στο επίπεδο τέσσερα. Όταν οι προειδοποιήσεις φτάνουν το επίπεδο πέντε τα χιονοδρομικά κέντρα κλείνουν.

Προηγούμενη ενημέρωση

Χιονοστιβάδα «χτύπησε» χιονοδρομικό θέρετρo Tignes στις γαλλικές Άλπεις την Τρίτη κι εκφράζονται φόβοι ότι αρκετοί άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί κάτω από το χιόνι.

Μάλιστα οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, δυσχεραίνουν τις έρευνες των σωστικών συνεργείων που έχουν σπεύσει πεζή στο θέρετρο, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν άνθρωποι που έχουν εγκλωβιστεί στο χιόνι. Η μειωμένη ορατότητα για την ώρα δεν επιτρέπει την συμμετοχή ελικοπτέρων στις έρευνες διάσωσης.

«Πολλοί άνθρωποι πιθανόν να έχουν θαφτεί στο χιόνι», σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, που δεν μπορεί αν δώσει εκτιμήσεις για τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για πολλούς ανθρώπους που βρίσκονταν στην πίστα που χτυπήθηκε από τη χιονοστιβάδα, σύμφωνα με την Le Parisien.

Μόλις χτύπησε η χιονοστιβάδα σήμανε συναγερμός και ολόκληρη η περιοχή αποκλείστηκε, ενώ δεκάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το χιονοδρομικό κέντρο.

Υπενθυμίζεται ότι χιονοστιβάδα είχε «σαρώσει» το ίδιο θέρετρο και στα μέσα Φεβρουαρίου, αφήνοντας πίσω της τέσσερις νεκρούς

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: CNN

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση