ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αφγανιστάν: Πάνω από 30 νεκροί από την επίθεση του ISIS

Οι ενόπλοι επιτέθηκαν στο μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο του Αφγανιστάν

ΠΗΓΗ: skai.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο του Αφγανιστάν. Η αφγανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι δράστες έχουν εξουδετερωθεί.

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση ενόπλων στο μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, της Καμπούλ, για την οποία ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος.

Ο προηγούμενος ανεπίσημος απολογισμός έκανε λόγο για τρεις νεκρούς. Δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Εκπρόσωπος της αφγανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι οι τρεις εισβολείς έχουν εξουδετερωθεί, μετά από ώρες σκληρών μαχών με τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Σε τηλεγράφημα του προπαγανδιστικού πρακτορείου του, του Amaq, το ISIS ισχυρίζεται πως οι μαχητές του σκότωσαν τουλάχιστον 100 άτομα. Οι τζιχαντιστές συχνά «φουσκώνουν» τους απολογισμούς για λόγους εντυπωσιασμού.

Οι δράστες εισέβαλαν στο νοσοκομείο μεταμφιεσμένοι ως γιατροί. Είχε προηγηθεί επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος ανατινάχτηκε κοντά στην πίσω είσοδο του νοσοκομείου.

Το νοσοκομείο-στόχος, που ονομάζεται Σαρντάρ Νταούντ Καν, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη διπλωματική συνοικία της Καμπούλ. Διαθέτει περίπου 400 κλίνες.

Νωρίτερα υπήρχαν υποψίες ότι την επίθεση οργάνωσαν οι Ταλιμπάν, οι οποίοι όμως έσπευσαν να αποστασιοποιηθούν από το περιστατικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση