ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ακυρώνονται πτήσεις στα αεροδρόμια του Βερολίνου

Λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων που θα διαρκέσουν 25 ώρες

ΚΥΠΕ

Σχεδόν όλες οι πτήσεις στα δύο αεροδρόμια του Βερολίνου θα ακυρωθούν σήμερα Παρασκευή, έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπο Τύπου, καθώς το προσωπικό εδάφους ξεκινά από το πρωί απεργιακές κινητοποιήσεις διάρκειας 25 ωρών, με μισθολογικά αιτήματα.

Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν την απεργία από τις 4 το πρωί τοπική ώρα (05.00 ώρα Κύπρου) και η κινητοποίηση θα λήξει στις 06.00 ώρα Κύπρου το Σάββατο, σύμφωνα με τη συνδικαλιστική ένωση Verdi. "Ακόμα και μετά το τέλος της απεργίας το Σάββατο, ενδεχομένως να υπάρξουν προβλήματα, ακυρώσεις και καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας" επισήμανε ένας εκπρόσωπος Τύπου της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου του Βερολίνου.

Περίπου 500 πτήσεις την ημέρα απογειώνονται και προσγειώνονται στα δύο αεροδρόμια του Βερολίνου. Το συνδικάτο Verdi ζητάει την αύξηση των απολαβών του προσωπικού εδάφους στα 12 ευρώ την ώρα από 11 ευρώ τώρα, στο πλαίσιο της ετήσιας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Αεροπορικές εταιρείες όπως η Air Berlin, η Lufthansa, η easyJet και η Ryanair εκτελούν πτήσεις από τα δύο αεροδρόμια της γερμανικής πρωτεύουσας. Η EasyJet ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει στη ματαίωση 90 πτήσεων αύριο Παρασκευή στο αεροδρόμιο Schoenefeld και ενδεχομένως υπάρξουν καθυστερήσεις σε πτήσεις και στο αεροδρόμιο Tegel, νοτιοανατολικά του κέντρου του Βερολίνου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση