ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κρίσιμη συνάντηση Πούτιν- Ερντογάν

Τι αναφέρει για τη συνάντηση ο τουρκικός Τύπος

Για μια άκρως σημαντική και κρίσιμης σημασίας συνάντηση των Προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας κάνουν λόγο τα σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου. 

Σε λίγες ώρες, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν συναντιόνται και θέτουν επί τάπητος μια σειρά σημαντικών ζητημάτων.

Στην Μόσχα, στα πλαίσια της Υψηλού Επιπέδου Σύσκεψη των δυο κυβερνήσεων, Τουρκία και Συρία συζητούν το μέλλον της Συρίας. Ο Πρόεδρος Ερντογάν φέρνει στο προσκήνιο το μέλλον της πόλης Μίμπιτς, το οποίο αυτή την στιγμή κρατούν οι κουρδικές δυνάμεις. Η Ρωσία και ο στρατός της Συρίας παρέχουν ασπίδα προστασίας σε αυτή την πόλη, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο της Άγκυρας.

Εκτός από το Μίμπιτς, οι δυο κυβερνήσεις θα συζητήσουν και την επιχείρηση για την απελευθέρωση της Ράκκα.

Η Γιενί Σαφάκ μεταδίδει την πληροφορία ότι στην Μόσχα, οι κ. Πούτιν και κ. Ερντογάν θα θέσουν επί τάπητος και την αγορά του πυραυλικού συστήματος τύπου S-400 εκ μέρους της Τουρκίας. Εδώ και καιρό η Άγκυρα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτό το σύστημα.

Εκτός από τα αμυντικά ζητήματα, Ρωσία και Τουρκία θα διαπραγματευτούν και θέματα που αφορούν την παροχή φυσικού αερίου, τον Τουρκικό Αγωγό καθώς και την δημιουργία του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Άκκουγιου.

Επίσης, οι δυο κυβερνήσεις θα συζητήσουν την σύσφιξη των σχέσεων των δυο χωρών στα πεδία πολιτισμού και τουρισμού.

Ας σημειωθεί ότι η τουρκική πλευρά αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις σημερινές διαβουλεύσεις. Στην Μόσχα, τον Πρόεδρο Ερντογάν πλαισιώνουν στενοί συνεργάτες, οι οποίοι έχουν ειδικότητα σε διάφορα πεδία διακυβέρνησης.

Το δημοσιογραφικό πρακτορείο της Συρίας, SANA, μεταδίδει την πληροφορία ότι πριν από λίγες ώρες, ο τουρκικός στρατός έπληξε θέσεις του στρατού της Συρίας και των συμμάχων του στα περίχωρα του Μίμπιτς. Υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες. Την είδηση μεταδίδουν ορισμένα αντιπολιτευόμενα μέσα της Τουρκίας, δίχως περισσότερες λεπτομέρειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X