ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μεξικό: 242 σοροί ανακαλύφθηκαν σε μυστικούς τάφους

Τα θύματα πιθανώς θάφτηκαν από εγκληματίες με την συνέργεια των τοπικών αρχών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι σοροί τουλάχιστον 242 ανθρώπων ανακαλύφθηκαν σε μυστικούς τάφους στην Πολιτεία της Βερακρούς στο ανατολικό Μεξικό, κατά την διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγει μια οργάνωση οικογενειών αγνοουμένων.

Η πρώτη από αυτή τη σειρά μακάβριων ανακαλύψεων έγινε τον Αύγουστο από την Ελ Σολεσίτο, την οργάνωση οικογενειών αγνοουμένων στην περιοχή του λιμανιού της Βερακρούς.

Έκτοτε εντοπίστηκαν 124 μυστικοί τάφοι συνολικά και έπειτα από τις εκταφές 121 εξ αυτών, ανασύρθηκαν 242 ανθρώπινα κρανία, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος του γραφείου του εισαγγελέα, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Βρήκαμε σε αυτούς τους τάφους πολλά ρούχα που ανήκαν σε νεαρές γυναίκες, έγγραφα και παπούτσια που αντιστοιχούν σε νεαρούς ανθρώπους που προέρχονταν από την περιοχή, τόνισε μια άλλη ανώνυμη πηγή, που βρίσκεται κοντά στις έρευνες

Η Λουθία Ντίαζ, πρόεδρος της Ελ Σολεσίτο, η οποία αναζητεί από το 2013 τον 29χρονο γιο της που αγνοείται, αναφέρθηκε σε παρόμοιους αριθμούς, τονίζοντας ότι αναμένεται η έρευνα σε μια περιοχή.

Μια στρατιωτική πηγή, που συμμετέχει στην διεξαγωγή της έρευνας, τόνισε, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ότι τα θύματα πιθανώς θάφτηκαν από εγκληματίες με την συνέργεια των τοπικών αρχών.

Αυτή την στιγμή στην Πολιτεία Βερακρούς είναι τρομερός ο αριθμός των εξαφανίσεων, απαγωγών, ανασφάλειας, βίας, ληστειών κλπ, τόνισε η Ντίαζ.

Σύμφωνα με το Εθνικό Μητρώο Αγνοούμενων και Απαχθέντων, 722 άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί σε αυτή την πολιτεία από το 2010. Η Ελ Σολεσίτο όμως υποστηρίζει ότι ο αριθμός αυτός ενδεχομένως να είναι υψηλότερος, καθώς πολλές οικογένειες φοβούνται να καταγγείλουν στις αρχές τις εξαφανίσεις των συγγενών τους.

Από το 2006, σε όλο το Μεξικό έχουν καταγραφεί περισσότερες από 170.000 δολοφονίες και περίπου 28.000 άνθρωποι είναι αγνοούμενοι.

Η Βερακρούς, Πολιτεία όπου βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια του Μεξικού στον Ατλαντικό, μαστίζεται από την μάχη μεταξύ του καρτέλ των Σέτας και του αντιπάλου καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο για τον έλεγχο των οδών μεταφοράς των ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Άνοιξε τον ασκό του Αιόλου η πρόταση Ακιντζί

«Ο κ. His Master`s Voice ξαναμίλησε!»
ΑΚΑ  |  09:12

Αρχιεπίσκοπος: Γιατί δεν πήγα στην κηδεία του Δ. Χριστόφια

«"......κάλεσαν τον Άγιο αδελφό"!!! O ένας βαγαπόντης λέγει τον άλλο βαγαπόντη ΑΓΙΟ! Μα πότε εν ...»
ΑΚΑ  |  18:26

Πρόταση Ακιντζί για δημιουργία κοινής επιτροπής για υδρογονάνθρακες

«Η πρόταση Ακκιντζί δίνει την ευκαιρία στον Αναστασιάδη να δείξει πόσο έξυπνος είναι. Αν είναι! »
ΑΚΑ  |  18:23

Πρόταση Ακιντζί για δημιουργία κοινής επιτροπής για υδρογονάνθρακες

«Μόνο υπό τον όρο να στήσουν επιτροπή που θα αναλάβει την επιστροφή περιουσι`ων προσφύγων.»
Varoshiotis  |  20:48

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Επισήμως δεν έχει προγραμματιστεί καμιά συνάντηση του Ζαρίφ με αμερικανούς αξιωματούχους

Στη Νέα Υόρκη ο ΥΠΕΞ του Ιράν

Ο Ζαρίφ πρόκειται να πάρει μέρος στη συνεδρίαση του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών την Τετάρτη
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΚΟΣΜΟΣ
X