ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μέρκελ: Άστοχες οι δηλώσεις Ερντογάν για την Ολλανδία

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας αποκάλεσε «ναζιστικό κατάλοιπο» την Ολλανδία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ απέρριψε ως κατηγορηματικά απαράδεκτες τις δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ολλανδία αποκαλώντας τη "ναζιστικό κατάλοιπο", μιλώντας ενώπιον επιχειρηματιών σήμερα.

Η Καγκελάριος επισήμανε ότι τα σχόλια που επικαλούνται το ναζιστικό παρελθόν είναι άστοχα. «Η Γερμανία απορρίπτει κατηγορηματικά τη ρητορική και οποιεσδήποτε άλλες συγκρίσεις με Εθνικοσιαλισμό όπως διατυπώνονται από τον Τούρκο Πρόεδρο» επισήμανε η Μέρκελ.

Πρόσθεσε ότι έχει ήδη καταδικάσει τις συγκρίσεις με τους ναζί στις οποίες ο ίδιος είχε προβεί καταφερόμενος εναντίον της Γερμανίας την προηγούμενη εβδομάδα. «Αυτή η απόρριψη ισχύει επίσης για τους συμμάχους μας, όπως τους Ολλανδούς. Αυτές οι συγκρίσεις είναι απόλυτα άστοχες. Ευτελίζουν την οδύνη (των θυμάτων). Ειδικά στην Ολλανδία, που βίωσε τόσο μεγάλο πόνο εξαιτίας του Εθνικοσοσιαλισμού, είναι κατηγορηματικά απαράδεκτο. Για αυτό ακριβώς τον λόγο η Ολλανδία μπορεί να βασίζεται στην πλήρη στήριξή κι αλληλεγγύη μου σε αυτό το θέμα», ανέφερε η Καγκελάριος.

Ακυρώθηκε το ταξίδι της Άγκελα Μέρκελ στις ΗΠΑ

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι το ταξίδι της στην Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει αναβληθεί λόγω της καταιγίδας που αναμένεται να χτυπήσει τις βορειανατολικές ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι ο κ. Τραμπ της τηλεφώνησε για να εξηγήσει τη σφοδρότητα της αναμενόμενης καταιγίδας. Το ταξίδι θα προγραμματιστεί εκ νέου το συντομότερο δυνατόν, είπε.

Και ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την αλλαγή, προσθέτοντας ότι η συνάντηση έχει αναβληθεί στις 17 Μαρτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X