ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στις 2 Μαΐου μεταβαίνει στη Μόσχα η Μέρκελ

Θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαδιμίρ Πούτιν

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τη Μόσχα αναμένεται να επισκεφθεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στις 2 Μαΐου, σύμφωνα με πληροφορίες του Κρεμλίνου.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμίρ Πούτιν, επιβεβαίωσε ότι η συνάντησή τους θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Βαυαρό πρωθυπουργό, Χορστ Ζέεχοφερ.

Η Μέρκελ και ο Πούτιν «ασφαλώς» θα συζητήσουν σχετικά με την Ουκρανία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που έκανε στη Μόσχα την 9η Μαρτίου ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο Πούτιν είχε δηλώσει πως «αναμένει την επίσκεψη της κυρίας ομοσπονδιακής καγκελαρίου».

Η Μέρκελ έχει να επισκεφθεί τη Μόσχα από τη 10η Μαΐου 2015, καθώς οι εντάσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τους δυτικούς έχουν κλιμακωθεί εξαιτίας της ουκρανικής σύρραξης.

Δεν είχε πάει να παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μαΐου για την επέτειο των 70 χρόνων από τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως κι εκείνη, οι περισσότεροι ηγέτες δυτικών κρατών μποϊκόταραν τον εορτασμό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσάρτηση της Κριμαίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση