ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η μείωση των ωρών εργασίας αυξάνει την αποδοτικότητα

Αύξηση στα έσοδα της Toyota από την στιγμή μείωσης της βάρδιας των υπαλλήλων

Kathimerini.gr

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα ασφαλιστικού φορέα, το 50% των εργαζομένων στη Γερμανία υποφέρει από εργασιακό άγχος. Η λύση του προβλήματος μπορεί να βρίσκεται στη μείωση των ωρών εργασίας, απαντούν έρευνες που έγιναν σε σκανδιναβικές χώρες. Οπως αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle, η εταιρεία του Μαντς Μπλίχερ αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Πρόκειται για Δανό είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας μεταφράσεων Translated By Us, που εδρεύει στην Κοπεγχάγη. Οι υπάλληλοί του εργάζονται μόλις 6 ώρες, εντούτοις πληρώνονται για κανονικό 8ωρο.

Οι δύο ώρες που «κόπηκαν» δεν λείπουν από την επιχείρησή του, όπως δήλωσε στην Deutsche Welle. Αντιθέτως. Το «συμπυκνωμένο» ωράριο εργασίας επιτρέπει στη startup επιχείρηση να επικεντρωθεί στα δέοντα και να γίνει πιο παραγωγική.

Κάθε πρωί πραγματοποιείται συνάντηση, κατά την οποία ορίζονται οι ημερήσιοι στόχοι. «Αυτό λειτουργεί θετικά, διότι όλοι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν τι περιμένουμε από αυτούς», εξηγεί ο Μπλίχερ. «Κάνεις τη δουλειά σου, είσαι ευχαριστημένος και μπορείς να πας σπίτι σου και να ασχοληθείς με ό,τι σου αρέσει».

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα ασφαλιστικού φορέα, το 50% σχεδόν των εργαζομένων στη Γερμανία υποφέρει από εργασιακό άγχος. Αυτό εκδηλώνεται με πονοκεφάλους, αϋπνίες και συναισθηματική εξάντληση, και ενίοτε με κατάθλιψη. Ετσι, η Toyota, για παράδειγμα, μείωσε τις βάρδιες σε εργοστάσιο του Γκέτεμποργκ, πριν από 10 χρόνια, και έκτοτε τα κέρδη της αυξήθηκαν.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X