ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ερντογάν: Επαναφορά της θανατικής ποινής μετά το δημοψήφισμα

Η κίνηση της Τουρκίας θα κλείσει οριστικά την πόρτα εισόδου της στην ΕΕ

ΠΗΓΗ: CNN

Σε μια κίνηση που θα κλείσει οριστικά την πόρτα εισόδου της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ίσως προχωρήσει η Άγκυρα. Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στο Τσανακαλέ τόνισε πως προσδοκά η Βουλή να επαναφέρει την θανατική ποινή μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Η θανατική ποινή είχε καταργηθεί το 2004 με την Τουρκία να προσπαθεί να ενταχθεί στην Ε.Ε., όμως πλέον τα πλάνα της χώρα φαίνεται πως έχουν αλλάξει.

«Πιστεύω ότι Θεού θέλοντος μετά τις 16 Απριλίου θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο για την απαίτηση σας για επιστροφή της θανατικής ποινής», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, απευθυνόμενος στις οικογένειες των θυμάτων του πραξικοπήματος και τους συνέστησε να μείνουν ήσυχοι.

«Όσον αφορά εμένα θα υπογράψω την εντολή χωρίς δισταγμό», τόνισε καθώς αν ψηφιστεί η σχετική διάταξη τότε το νομοσχέδιο θα πρέπει να υπογραφεί από τον πρόεδρο της χώρας.

Μάλιστα απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων περί διακοπής των συνομιλιών με την Τουρκία ο πρόεδρος της χώρας επεσήμανε πως αυτό που είναι σημαντικό για εκείνον «είναι τι λέει ο λαός και ο νόμος».
«Δεν είναι σημαντικό τι λένε ο Τζορτζ και ο Χανς», είπε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: CNN

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση