ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τουρκία: Η Γερμανία υποστηρίζει τους ενορχηστρωτές του πραξικοπήματος

«Οι αμφιβολίες της γερμανικής υπηρεσίας για τον ρόλο Γκιουλέν αποτελούν απόδειξη».

ΠΗΓΗ: skai.gr

Το Βερολίνο υποστηρίζει την οργάνωση που ήταν «πίσω» από το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, δήλωσε στο CNN Turk ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν. Οι αμφιβολίες που εξέφρασε η γερμανική υπηρεσία κατασκοπείας αναφορικά με τον ρόλο του αυτοεξόριστου μουσουλμάνου ιερωμένου, Φετουλάχ Γκιουλέν, στην αποτυχημένη απόπειρα, αποτελούν απόδειξη για αυτό, εκτίμησε ο Καλίν.

Το Σάββατο, ο Spiegel δημοσίευσε μία συνέντευξη του επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (BND) στην οποία δήλωνε πως η τουρκική κυβέρνηση δεν έπεισε την υπηρεσία του για την ανάμειξη του Γκιουλέν στην απόπειρα πραξικοπήματος. «Η Τουρκία προσπάθησε να μας πείσει, αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει», υπογράμμισε ο Μπρούνο Καλ.

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου εκτιμά πως είναι εφικτή η οργάνωση μίας προεκλογικής συγκέντρωσης στην Γερμανία, από Τούρκους υπουργούς, πριν το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, επαναλαμβάνοντας τις μομφές που είχε επιρρίψει και ο Ερντογάν, για άνοδο της «τουρκοφοβίας» στην Ευρώπη.

Ο ίδιος, παρουσιάστηκε καθησυχαστικός προς τα ξένα κεφάλαια, διαβεβαιώνοντας πως η Τουρκία παραμένει «φιλική» στους διεθνείς επενδυτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση