ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αϊτή: Έρευνα από τον πρόεδρο για το τροχαίο με 38 νεκρούς

Ο Μοΐζ δεσμεύεται να αποκαταστήσει την τάξη στους δρόμους της χώρας

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ο πρόεδρος της Αϊτής Ζοβενέλ Μοΐζ υποσχέθηκε χθες, μιλώντας σε συγγενείς των 38 ανθρώπων που σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, όταν ένα λεωφορείο έπεσε πάνω σε μουσικούς και πολίτες που συμμετείχαν σε μια υπαίθρια γιορτή, ότι θα διεξαχθεί εξονυχιστική έρευνα για το συμβάν και ότι η κυβέρνησή του θα αποκαταστήσει την τάξη στους δρόμους της χώρας.

Μιλώντας στην επιμνημόσυνη τελετή για τα θύματα, στην πόλη Γκοναΐβ, μπροστά σε περίπου 2.000 συγγενείς και φίλους τους, καθώς και τοπικούς πολιτικούς, ο Μοΐζ υποσχέθηκε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Θα επιβάλλουμε την τάξη στην κίνηση στους δρόμους της Αϊτής», είπε ο πρόεδρος Μοΐζ και εξήγγειλε ότι θα γίνονται στο εξής έλεγχοι στα αυτοκίνητα σε όλη τη χώρα. «Πρέπει να μάθουμε πώς αυτό το αυτοκίνητο μπόρεσε να σκοτώσει τόσους ανθρώπους και πώς ο οδηγός του μπόρεσε να διαφύγει», πρόσθεσε.

Οι σημαίες της Αϊτής και του δήμου της Γκοναΐβ κυμάτιζαν χθες μεσίστιες σε ένδειξη πένθους.

Αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, ένα λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο από το Καπ Αϊτιέν στο Πορτ-ο-Πρενς χτύπησε δύο ανθρώπους σε μια κοινότητα κοντά στο Γκοναΐβ, σκοτώνοντας τον έναν και τραυματίζοντας τον δεύτερο. Ο οδηγός εγκατέλειψε τα θύματα και λίγη ώρα αργότερα έπεσε πάνω σε τρεις παρελάσεις «ραρά» στην κοντινή κοινότητα Μαπού, σκοτώνοντας δεκάδες.

Ο οδηγός συνελήφθη, αλλά μόλις αφέθηκε ελεύθερος διέφυγε και παραμένει φυγόδικος, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το πολύνεκρο δυστύχημα εξόργισε πολλούς κατοίκους, οι οποίοι αλλόφρονες προσπάθησαν να κάψουν το λεωφορείο, τον οδηγό του και τους επιβάτες του αλλά απωθήθηκαν από αστυνομικούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση