ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πατέρας του δράστη Ορλί: Ο γιός μου δεν ήταν τρομοκράτης

Στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά αποδίδει τις ενέργειες του γιού του ο πατέρας

ΠΗΓΗ: skai.gr

Στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά αποδίδει τις ενέργειες του γιού του ο πατέρας του δράστη της παραλίγο επίθεσης στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού, υποστηρίζοντας ότι το παιδί του δεν ήταν τρομοκράτης, ούτε φανατικός ισλαμιστής.

«Ο γιός μου δεν ήταν τρομοκράτης. Δεν προσευχόταν και έπινε», δήλωσε στον ραδιοσταθμό Europe 1 ο πατέρας του 39χρνου Ζιγέντ Μπεν Μπελγκασέμ, ο οποίος έπεσε νεκρός το πρωί του Σαββάτου αφού επιτέθηκε σε στρατιωτική περίπολο στο διεθνές αεροδρόμιο του Ορλί, φωνάζοντας ότι θέλει να πεθάνει στο όνομα του Αλλάχ.

Η αντιτρομοκρατική εισαγγελία, που έχει αναλάβει την υπόθεση, προσπαθεί να διαλευκάνει τα κίνητρα του Μπελγκασέμ. Σήμερα Κυριακή είναι προγραμματισμένο να γίνει νεκροψία - νεκροτομή, ώστε να διευκρινιστεί εάν ο 39χρονος είχε καταναλώσει ουσίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά του.

Στην κατοχή του βρέθηκε ένα αντίτυπο του Κορανιού, 750 ευρώ, τσιγάρα κι ένας. Στο σπίτι του εντοπίστηκε μικροποσότητα κοκαΐνης και μια ματσέτα.

Στο παρελθόν, ο Μπελγκασέμ είχε συλληφθεί για διακίνηση ναρκωτικών και άλλα εγκλήματα κοινού ποινικού δικαίου, ενώ είχε ερευνηθεί και για πιθανή ριζοσπαστικοποίηση. Το σπίτι του είχε ερευνηθεί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το 2015, χωρίς να προκύψει κάτι ύποπτο.

Το ιστορικό της επίθεσης

Η δράση του Μπελγκασέμ το Σάββατο άρχισε γύρω στις 6:30 το πρωί στα προάστια του βόρειου Παρισιού, όπου ζούσε, όταν ομάδα αστυνομικών σταμάτησε το αυτοκίνητό του για έλεγχο μετά από νύχτα διασκέδασης. Ο νεαρός πυροβόλησε εναντίον των ενστόλων, τραυματίζοντας ελαφρά έναν.

Μετά το περιστατικό, επικοινώνησε με την οικογένειά του. «Μου είπε ‘μπαμπά, σε παρακαλώ συγχώρεσέ με. Τα έκανα θάλασσα με έναν αστυνομικό’», δήλωσε ο πατέρας του στο Europe 1.

Στη συνέχεια, επέστρεψε στο μπαρ όπου διασκέδαζε το προηγούμενο βράδυ και άνοιξε πυρ, χωρίς να τραυματίσει κανέναν, κι έκλεψε ένα αυτοκίνητο με το οποίο κατευθύνθηκε στο Ορλί, δεύτερο μεγαλύτερο αερολιμένα της Πόλης του Φωτός.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος εισαγγελέας του Παρισιού, στο αεροδρόμιο επιτέθηκε σε τριμελή περίπολο στρατιωτών. Άρπαξε μία γυναίκα στρατιώτη και προσπάθησε να αρπάξει το τυφέκιό της αλλά και να την χρησιμοποιήσει ως ασπίδα. Οι συνάδελφοί της κατόρθωσαν να τον τραυματίσουν θανάσιμα με τα πυρά τους.

Τη στιγμή της επίθεσης, είχε φωνάξει στους στρατιωτικούς: «Αφήστε τα όπλα σας! Τα χέρια στο κεφάλι! Είμαι εδώ για να πεθάνω για τον Αλλάχ. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξουν νεκροί».

Ο εισαγγελέας παραδέχτηκε πάντως το βράδυ του Σαββάτου πως ο 39χρονος βρισκόταν «ένα είδος φυγής […] που ήταν όλο και πιο καταστροφική».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X