ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απειλούσε για βόμβα και συνελήφθη

Συνελήφθη 25χρονος για ψευδή απειλή βόμβας στον Λευκό Οίκο

ΚΥΠΕ

Άντρας 29 ετών ο οποίος συνελήφθη κοντά στον Λευκό Οίκο αργά το Σάββατο είπε ψέμματα στην υπηρεσία ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου (Secret Service) ότι μετέφερε βόμβα στο αυτοκίνητό του, σύμφωνα με αναφορά της αστυνομίας που εκδόθηκε χθες.

Ο Σον Πάτρικ Κιούγκαν από τη Ρόανοκ της πολιτείας Βιρτζίνια συνελήφθη αφού σταμάτησε μπροστά σε φυλάκιο ελέγχου στην περιοχή του Λευκού Οίκου λίγο μετά τις 11:00 μμ το Σάββατο σε κλεμμένο αυτοκίνητο μάρκας Chevrolet Impala. Ο Κιούγκαν είπε στη υπηρεσία ασφαλείας ότι "υπάρχει βόμβα στο πορτμπαγκάζ" ενώ κρατούσε κάτι στο δεξί του χέρι, σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας. Ενώ τον συνελάμβαναν, είπε, "Αυτό είναι ένα δοκιμαστικό".

Στον νεαρό άνδρα απαγγέλθηκαν κατηγορίες ψευδών απειλών περί βόμβας και παράνομης χρήσης οχήματος. Ήταν το δεύτερο επεισόδιο στην προεδρική κατοικία το Σάββατο, αφότου ένας άνδρας υπερπήδησε μια σχάρα στάθμευσης ποδηλάτων σε μια αποκλεισμένη ζώνη μπροστά από τον Λευκό Οίκο στις 12:40 μμ. Σε άλλη αναφορά, η αστυνομία της Ουάσιγκτον είπε ότι ο 58χρονος Γουίλιαμ Μπράϊαντ Ρόλινσον της Σίλβερ Σπρινγ, Μέριλαντ, συνελήφθη για παράνομη είσοδο.

Η υπηρεσία ασφαλείας είπε ότι ο Ρόλινσον "στεκόταν πίσω από το φράγμα ασφάλειας σε μια απαγορευμένη περιοχή, φωνάζοντας ακατάληπτα συνθήματα", είπε στην αναφορά. Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν στην Φλόριντα όταν συνέβησαν και τα δύο επεισόδια. Δεν είχε διευκρινιστεί χθες εάν κάποιος από τους δύο υπόπτους έχει αφεθεί ελεύθερος.

Μέσα σε χρονικό διάστημα λίγο παραπάνω από εβδομάδα, υπήρξαν συνολικά τρία επεισόδια που αφορούν την ασφάλεια γύρω από τον Λευκό Οίκο. Η υπηρεσία ασφαλείας υπέστη κριτική όταν είπε πως ένας άνδρας που αναρριχήθηκε στον φράχτη του Λευκού Οίκου στις 10 Μαρτίου παρέμεινε στο χώρο της προεδρικής κατοικίας για 16 λεπτά προτού συλληφθεί, ενώ ο Τραμπ βρισκόταν στο κτίριο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση