ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τι κατέδειξαν οι εξετάσεις για τον δράστη του Όρλι

Ο 39χρονος έριξε βενζίνη και επιχείρησε να αρπάξει το όπλο στρατιωτικού

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αίματος του δράστη της επίθεσης στο αεροδρόμιο του Ορλί στο Παρίσι έδειξαν πως ο 39χρονος Ζιγιέντ Μπεν Μπελγκασέμ είχε καταναλώσει ναρκωτικά και αλκοόλ πριν αποπειραθεί να διαπράξει την επίθεση.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν χθες Κυριακή μετά την νεκροψία έδειξαν ίχνη κοκαΐνης, κάνναβης και αλκοόλ στο αίμα του. Το αλκοόλ που ανιχνεύθηκε στο αίμα του ήταν δύο φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο οδήγησης στη Γαλλία.

Ο 39χρονος Ζιγιέντ Μπεν Μπελγκασέμ, Γάλλος υπήκοος, επιχείρησε να αρπάξει το όπλο μίας στρατιωτικού αφού πρώτα πέταξε στο πάτωμα ένα σακίδιο που περιείχε ένα δοχείο με βενζίνη και στη συνέχεια τραυματίστηκε θανάσιμα από τα πυρά αστυνομικού. «Είμαι εδώ για να πεθάνω για τον Αλλάχ. Θα έχουμε νεκρούς» φώναξε πριν πέσει από τα αστυνομικά πυρά.

Εκτός από τον δράστη, 14 άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, ανάμεσά τους και τέσσερις στρατιωτικοί.

Ο τυνήσιος ριζοσπαστικοποιήθηκε όταν βρισκόταν στη φυλακή ενώ ήταν στη λίστα παρακολούθησης της αστυνομίας. Προς το παρόν δεν έχουν βρεθεί συνεργοί του δράστη και τα άτομα της οικογενείας του που βρίσκονταν υπό κράτηση αφέθηκαν ελεύθερα καθώς δεν βρέθηκε κάποια διασύνδεση.

«Ο γιος μου δεν ήταν ποτέ τρομοκράτης. Ποτέ δεν έκανε προσευχή και πίνει αλκοόλ. Και υπό την επίδραση του αλκοόλ και της κάνναβης, να πού φθάνει κανείς», δήλωσε ο πατέρας του στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X