ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Reuters: Ο Τίλερσον θα «σνομπάρει» τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Οι ΗΠΑ εκλαμβάνουν το πρόγραμμα ΥΠΕΞ ως προτεραιότητα Λευκού Οίκου στη Μόσχα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον σχεδιάζει να μην παραστεί στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ τον επόμενο μήνα στις Βρυξέλλες, προκειμένου να παραμείνει στην Ουάσιγκτον για μια επίσκεψη από τον πρόεδρο της Κίνας και να μεταβεί στη Ρωσία αργότερα τον Απρίλιο ανέφεραν σύμφωνα με το Reuters οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Όπως σχολιάζει το πρακτορείο, oι σύμμαχοι των ΗΠΑ στη Βορειατλαντική Συμμαχία μπορεί να εκλάβουν το πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών ως προτεραιότητα του Λευκού Οίκου στη Μόσχα έναντι των ιδίων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει συχνά επαινέσει τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, ενώ ο τέως επικεφαλής της Exxon Mobil Τίλερσον συνεργάστηκε επί σειρά ετών με τη Ρωσία και αμφισβήτησε τη σκοπιμότητα των κυρώσεων στη Μόσχα για την Κριμαία αναφέροντας ότι είναι βλαπτική για τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Για μεγάλο λάθος του Τίλερσον κάνουν στελέχη των Δημοκρατικών, αναφέροντας ότι θα μειωθεί η εμπιστοσύνη των συμμάχων στις ΗΠΑ και την εξωτερική πολιτική της, ενώ δίνεται η εντύπωση της προσέγγισης με το «αυταρχικό καθεστώς του Κρεμλίνου» και η απομάκρυνση από δυτικούς θεσμούς με τους οποίους οι ΗΠΑ επί δεκαετίες είχαν αγαστή συνεργασία

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X