ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέο αγκάθι στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις

Αποφάσεις ΗΠΑ για τις πτήσεις από διάφορα αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής

Η αμερικανική κυβέρνηση λαμβάνει μια νέα απόφαση, η οποία αφορά τις πτήσεις από διάφορα αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής προς τις ΗΠΑ. Στην λίστα των αεροδρομίων συμπεριλαμβάνεται και το Αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με την νέα απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, στις πτήσεις από τα αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής προς τις ΗΠΑ από τώρα και στο εξής θα απαγορεύεται η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, των οποίων οι διαστάσεις ξεπερνούν το μέγεθος των σύγχρονων κινητών τηλεφώνων.

Οι ΗΠΑ λαμβάνουν την συγκεκριμένη απόφαση ύστερα από πληροφορίες και σοβαρές υποψίες που θέλουν διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις να βολιδοσκοπούν και να ψάχνουν νέες στρατηγικές για να πλήξουν τις πολιτικές πτήσεις.

Στην αμερικανική λίστα ξεχωρίζει ο Αερολιμένας Ατατούρκ, ο οποίος είναι ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια στην Ανατολική Ευρώπη και στην Μέση Ανατολή. Η αμερικανική πλευρά υπενθυμίζει ότι πριν από λίγο καιρό το συγκεκριμένο αεροδρόμιο δέχθηκε τρομοκρατική επίθεση.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει διαφορετική άποψη. Δια του στόματος του Υπουργού Συγκοινωνιών, η Άγκυρα ξεκαθαρίζει την αντίθεση της με το νέο μέτρο που έρχεται να πλήξει τον τουρκικό τουρισμό και να δημιουργήσει νέα αγκάθια στις διμερείς σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, διάφοροι ανεξάρτητοι ακαδημαϊκοί και αναλυτές εκφράζουν σοβαρό προβληματισμό ως προς την απόδοση και την αποτελεσματικότητα του νέου μέτρου. Ξένα μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι οι τρομοκράτες που επιλέγουν να πλήξουν τις πολιτικές πτήσεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ενδιάμεσους σταθμούς στην Ευρώπη, σε αεροδρόμια που δεν συμπεριλαμβάνονται στην αμερικανική λίστα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση