ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βρετανία: Το λάπτοπ στη βαλίτσα για πτήσεις από «συγκεκριμένες χώρες»

Απαγορεύονται οι υπολογιστές από επιβάτες συγκεκριμένων χωρών προς το Ηνωμένο Βασίλειο

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σε απαγόρευση της μεταφοράς ηλεκτρονικών συσκευών μέσα στην καμπίνα των επιβατικών αεροπλάνων, για πτήσεις που έχουν απογειωθεί από συγκεκριμένη λίστα χωρών προς το Ηνωμένο Βασίλειο, αναμένεται να προχωρήσει η Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας που επικαλείται το πρακτορείο Sky News.

Οι επιβάτες που θα ταξιδεύουν από αυτές τις χώρες, δε θα επιτρέπεται να μεταφέρουν φορητούς υπολογιστές και τάμπλετ, μέσα στο αεροπλάνο, και θα υποχρεώνονται, αντ' αυτού, να τις βάζουν στις στις βαλίτσες τους. Τα κινητά τηλέφωνα, θα εξακολουθήσουν να επιτρέπονται, μέσα στην καμπίνα, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης.

Όπως ξεκαθαρίζεται από κυβερνητικές πηγές πάντως, η απαγόρευση δε θα ισχύσει για τους πιλότους των αεροσκαφών.

Η κίνηση αυτή, θα ακολουθήσει παρόμοια απαγόρευση από πλευράς των ΗΠΑ, για πτήσεις που προέρχονται από το Κάιρο, το Άμπου Ντάμπι, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ, την Ιορδανία, το Μαρόκο, τη Σαουδική Αραβία, την Ντόχα και την Κωνσταντινούπολη.

Οι επιμέρους λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα καθώς δεν θα αποτελούν «πανομοιότυπη» επανάληψη του μέτρου που πήραν οι ΗΠΑ.

Όπως ξεκαθαρίζουν οι ίδιες πηγές πάντως, η κίνηση αυτή δεν ακολουθεί κανενός είδους πληροφορίες για τρομοκρατική απειλή και πρόκειται για «γενικό μέτρο» απέναντι σε μία «διαρκή απειλή» της ασφάλειας στις αεροπορικές μετακινήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X