ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
 

Το ΑΚΡ προειδοποιεί τον Ερντογάν για επικείμενη ήττα

Στελέχη του ΑΚΡ δεν συμφωνούν με το προεδρικό σύστημα που προωθεί ο Γιλντιρίμ

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Υψηλόβαθμα στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), τα οποία στο παρελθόν είχαν υπό τον έλεγχο τους σημαντικά αξιώματα της τουρκικής κυβέρνησης, προειδοποιούν την ηγεσία του κόμματος τους και τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν ότι στο επικείμενο δημοψήφισμα το «όχι» ενδέχεται να καταγράψει ιστορική επιτυχία. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Χιουρριγιέτ και του CNNTURK, υψηλόβαθμα στελέχη του ΑΚΡ δεν συμφωνούν με το προεδρικό σύστημα που προωθεί η κυβέρνηση του Μπιν Αλί Γιλντιρίμ και το Προεδρικό Μέγαρο.

Η σημαντική προειδοποίηση έρχεται στο προσκήνιο στα πλαίσια της πρόσφατης συνάντησης του Πρωθυπουργού Γιλντιρίμ με μια ομάδα υψηλόβαθμων στελεχών του ΑΚΡ. Σε αυτή την συνάντηση, η ηγετική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος ξεκαθάρισε την αντίθεση της με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Τζεμίλ Τσιτσέκ δεν συμφωνεί με το περιεχόμενο της συνταγματικής αναθεώρησης. Ο ίδιος προβληματίζεται για το γεγονός ότι το ΑΚΡ παρασέρνεται πίσω από το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ). Από την δική του σκοπιά, την παρούσα στιγμή, το ΑΚΡ έπρεπε να εστιάσει στα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Σαϊτ Γιαζιτζίογλου στην Κωνσταντινούπολη τα ποσοστά του «όχι» έχουν ξεπεράσει τα ποσοστά του «ναι». Η μεγάλη ένταση στο εσωτερικό της χώρας και η νέα αντιπαράθεση της Τουρκίας με την Δύση είναι σημεία που προβληματίζουν τον ίδιον.

Όπως ο κ. Γιατζιτζιογλου έτσι και ο τέως Υπουργός Ε.Ε., Βολκάν Μποζκίρ διαφωνεί με την αντιπαράθεση της χώρας του με την Ε.Ε. Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι σε Γερμανία και Ολλανδία ζουν 3 εκατομμύρια.

Τα υπόλοιπα υψηλόβαθμα στελέχη του ΑΚΡ και ο πρώην Υπουργός Εμπορίου Αλί Τζοσκούν εκφράζει μεγάλο προβληματισμό εξαιτίας της μεγάλης έντασης που επικρατεί στο εσωτερικό της Τουρκίας και τον αντίκτυπο αυτής της εξέλιξης στην τουρκική οικονομία.

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες μετά την δημοσίευση του άρθρου γνώμης της «Κ» σχετικά με ενδεχόμενο νέου πραξικοπήματος στην Τουρκία σημειώθηκε αναστάτωση στην Άγκυρα. Συγκεκριμένα, χθες την νύχτα, χιλιάδες οπαδοί της κυβέρνησης διαδήλωσαν ύστερα από την διάδοση φήμης περί επικείμενου πραξικοπήματος.

Οπαδοί του Ερντογάν συγκεντρώθηκαν στις πύλες του Προεδρικού Μεγάρου και επικοινώνησαν με την ηγεσία του ΑΚΡ για να λάβουν πληροφορίες. Τελικά, η αιτία της αναστάτωσης ήταν η κινητοποίηση και η άσκηση της αστυνομίας της Άγκυρας, η οποία λαμβάνει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση πιθανού πραξικοπήματος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X