ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα αναστάτωση στην Άγκυρα από πληροφορίες για νέο πραξικόπημα

Πολίτες βγήκαν στους δρόμους μέχρι και στο Προεδρικό ως «ασπίδα προστασίας»

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγες ώρες στην τουρκική πρωτεύουσα εξαιτίας των πληροφοριών που διαδόθηκαν στο διαδίκτυο και ήθελαν τον τουρκικό στρατό να προχωρά σε ένα νέο πραξικόπημα. Οπαδοί της κυβέρνησης χύθηκαν στους δρόμους φτάνοντας και μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο για να λειτουργήσουν ως «ασπίδα προστασίας».

Την ίδια ώρα σημειώθηκε κινητικότητα στις μονάδες της αστυνομίας και του δήμου της Άγκυρας. Η αγανάκτηση των πολιτών κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έσπευσαν να καθησυχάσουν τους πολίτες.

Σημειώνεται ότι η τουρκική αστυνομία πραγματοποιεί ασκήσεις και επιχειρεί να δημιουργήσει ένα σχέδιο δράσης, το οποίο θα ακολουθήσει στις πρώτες ώρες  σε περίπτωση νέου πραξικοπήματος.

Ο ίδιος ο νομάρχης της Άγκυρας, Μελίχ Γκιοκτσέκ στο παρελθόν είχε προειδοποιήσει για νέα πραξικοπήματα στην Τουρκία. Την ίδια στιγμή, όπως ενημέρωσε τους αναγνώστες της η Κ, το επιτελείο του στρατού ερευνά μια νέα υπόθεση που αφορά τις μονάδες του στρατού στο δυτικό κομμάτι της χώρας και την ενδεχόμενη εμπλοκή τους σε νέο πραξικόπημα όπως μεταδίδει η διαδικτυακή έκδοση της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γιενί Σαφάκ.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X