ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στήριξη σε Μακρόν από τον υπουργό άμυνας του Όλαντ

Πρόκειται για το τρίτο κυβερνητικό στέλεχος που στηρίζει ανοιχτά τον ανεξάρτητο Μακρόν

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τη στήριξή του στον ανεξάρτητο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται ανακοινώσει σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας της Σοσιαλιστικής γαλλικής κυβέρνησης Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, όπως μεταδίδει η μεγάλη τοπική εφημερίδα Ouest-France.

Θα πρόκειται για το τρίτο κυβερνητικό στέλεχος που στηρίζει ανοιχτά τον κ. Μακρόν, αντί για τον Σοσιαλιστή υποψήφιο Μπενουά Αμόν, ο οποίος πρεσβεύει την αριστερή πτέρυγα του κυβερνώντος κόμματος.

Άλλοι κορυφαίοι Σοσιαλιστές, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, έχουν αποφύγει μεν να υποστηρίξουν τον κ. Μακρόν αλλά συνάμα έχουν αποσαφηνίσει ότι δεν προτίθενται να ψηφίσουν Αμόν.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος δεν επιδιώκει επανεκλογή στο Ελιζέ, δεν έχει εκφραστεί δημόσια υπέρ κάποιου υποψήφιου, όμως πληθώρα δημοσιευμάτων – που δεν έχουν διαψευστεί – τον θέλουν να τάσσεται υπέρ του κ. Μακρόν.

Ο κ. Μακρόν, πρώην υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση Ολάντ που ήλθε σε ρήξη με τον πρόεδρο λόγω των πολιτικών φιλοδοξιών του, είναι πλέον το δημοσκοπικό φαβορί για την προεδρία.

Δημοσκόπηση της εταιρείας Harris Interactive, που δημοσιεύτηκε σήμερα Πέμπτη, θέλει τον κ. Μακρόν να κερδίζει την ακροδεξιά Μαρίν Λε Πεν και στους δύο γύρους των προεδρικών εκλογών, στις 23 Απριλίου και 7 Μαΐου αντίστοιχα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση