ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λε Πεν: Ρωσία και Γαλλία να ενώσουν τις δυνάμεις τους

Η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς επισκέφτηκε την κάτω Βουλή της Ρωσίας

ΠΗΓΗ: skai.gr

Έκκληση στη Γαλλία και τη Ρωσία να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεργαστούν απηύθυνε η προεδρική υποψήφια της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στη ρωσική Δούμα, στη Μόσχα, λιγότερο από έναν μήνα πριν τις εκλογές.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax, η κ. Λε Πεν σημείωσε πως Παρίσι και Μόσχα μπορούν να συνεργαστούν στον αγώνα κατά της παγκοσμιοποίησης και του ισλαμικού φονταμενταλισμού.

Τόνισε δε ότι οι οικονομικές και εμπορικές κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία, λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας, είναι παράλογες και αντιπαραγωγικές και πρέπει ν αρθούν. «Πάντα πίεζα για κατάργηση των κυρώσεων», είπε.

Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου παραδοσιακά είναι υπέρμαχος της στενότερης συνεργασίας με τον ρώσο πρόεδρο Πούτιν, τον οποίο έχει δηλώσει ότι θαυμάζει.

Οι δεσμοί της κ. Λε Πεν με τη Ρωσία καταδεικνύονται από το γεγονός ότι στο παρελθόν η ρωσική τράπεζα FCRB έχει προσφέρει δάνεια στο κόμμα της. Η άδεια λειτουργίας του ιδρύματος ανακλήθηκε από την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2016.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση