ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στους συνεργούς του δράστη στο Λονδίνο εστιάζουν οι έρευνες

Δύο άνδρες παραμένουν υπό κράτηση μετά την επίθεση στο Γουέστμινστερ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Δύο άνδρες παραμένουν υπό κράτηση ενώ δύο γυναίκες έχουν αφεθεί ελεύθερες με εγγύηση μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Επτά από τα έντεκα άτομα που συνελήφθησαν μετά την επίθεση στο Γουέστμινστερ αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς να τους αποδοθεί κάποια κατηγορία σύμφωνα με την μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου η οποία συμπλήρωσε πως δύο άνδρες παραμένουν υπό κράτηση ενώ δύο γυναίκες έχουν αφεθεί ελεύθερες με εγγύηση μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Το κύριο για την αστυνομία είναι να εξακριβώσει αν ο εισβολέας, ο Χαλίντ Μασούντ, η φωτογραφία του οποίου δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, έδρασε μόνος του ή είχε συνεργούς. Ερευνάται επίσης το κίνητρο του δράστη και ο τρόπος με τον οποίο προετοίμασε την επίθεση.

Από την επίθεση που πραγματοποίησε την Τετάρτη ο Μασούντ στη γέφυρα του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας έχει επιβεβαιώσει ότι ο Μασούντ εργάστηκε στη χώρα ως καθηγητής Αγγλικών σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους μεταξύ του 2005 και του 2009.

Η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε: «Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια της Τετάρτης στο Λονδίνο, όπως και όλες τις μορφές τρομοκρατίας. Η επίθεση στο Λονδίνο αυτή την εβδομάδα έδειξε και πάλι τη σημασία των διεθνών προσπαθειών για την πάταξη της τρομοκρατίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X