ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μήνυμα ενότητας προς τη Σκωτία από την Τερέζα Μέι

Η Τερέζα Μέι δήλωσε αποφασισμένη να χτίσει «ένα πιο ενωμένο έθνος»

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η Τερέζα Μέι δήλωσε αποφασισμένη να χτίσει «ένα πιο ενωμένο έθνος» όταν το Ηνωμένο Βασίλειο βγει από την ΕΕ, λίγο πριν συναντηθεί εκ νέου με την Πρωθυπουργό της τοπικής κυβέρνησης της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον.

Η επίσκεψη της Βρετανίδας Πρωθυπουργού στο Εδιμβούργο πραγματοποιείται μία ημέρα πριν το αποκεντρωμένο κοινοβούλιο του Χόλιρουντ ψηφίσει επί του αιτήματος της κ. Στέρτζιον να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο για ένα δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτητοποίησης της Σκωτίας. Εκτιμάται ότι η ηγέτιδα του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας θα λάβει την εξουσιοδότηση που ζητά.

Η επίσκεψη γίνεται επίσης δύο ημέρες πριν από την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 και την έναρξη της διετούς διαδικασίας του Brexit από την κα Μέι.

Στέλνοντας μήνυμα ενότητας στην κα Στέρτζιον, η Τερέζα Μέι ανέφερε: «Όταν αυτή η σπουδαία ένωση εθνών, της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, βάλει έναν σκοπό και συνεργάζεται με αποφασιστικότητα, τότε είναι μία ασταμάτητη δύναμη».

«Όταν εργαζόμαστε από κοινού, δεν υπάρχει όριο στα όσα μπορούμε να κάνουμε», πρόσθεσε η Βρετανίδα Πρωθυπουργός.

Η απάντηση της κ. Μέι στο αίτημα για δεύτερο δημοψήφισμα στη Σκωτία μετά από εκείνο του 2014 ήταν πως «τώρα δεν είναι η ώρα». Η κα Στέρτζιον, ωστόσο, προειδοποίησε το Λονδίνο πως δεν πρέπει να απαγορεύσει στους Σκωτσέζους να αποφασίσουν εάν θέλουν να ακολουθήσουν το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο εκτός ΕΕ.

Η Νίκολα Στέρτζιον ζητά δημοψήφισμα πριν από την υλοποίηση του Brexit. Κυβερνητικές πηγές έχουν αναφέρει πως η κα Μέι θα εξέταζε υπό προϋποθέσεις τη διενέργεια ενός νέου δημοψηφίσματος για μια ανεξάρτητη Σκωτία μόνο μετά από την οριστική έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση