ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΟΗΕ: Υποσιτισμένοι 30 εκατ. άνθρωποι σε Μέση Ανατολή & Βόρεια Αφρική

Η κρίση στη Συρία, οι συγκρούσεις στην Υεμένη και το Ιράκ έχουν επιδεινώσει το φαινόμενο

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ο υποσιτισμός επιδεινώνεται στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνή Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), αφού η διάδοση της σοβαρής διατροφικής ανασφάλειας μεταξύ των ενηλίκων σε αυτές τις περιοχές πλησίαζε το 9,5% το 2014-2015 - πλήττονταν δηλαδή περίπου 30 εκατομμύρια άνθρωποι.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα, η διατροφική και επισιτιστική σταθερότητα έχουν επιδεινωθεί σημαντικά στη διάρκεια των πέντε τελευταίων ετών, «υπονομεύοντας τις συνεχείς προόδους που επιτεύχθηκαν πριν το 2010». Βασική αιτία αυτής της επιδείνωσης είναι «η επέκταση και η ένταση των συγκρούσεων και των παρατεταμένων κρίσεων».

Η κρίση στη Συρία, οι συγκρούσεις στην Υεμένη και το Ιράκ έχουν επιδεινώσει το φαινόμενο ενώ εκτός από τις συγκρούσεις και η λειψυδρία και η κλιματική αλλαγή επηρεάζουν τη διατροφή των πληθυσμών σε αυτές τις περιοχές.

Ο οργανισμός υπογραμμίζει ότι είναι αναγκαίο «να αναπτυχθούν και να τεθούν σε εφαρμογή στρατηγικές για τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων και για την προσαρμογή στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο νερό και τη γεωργία, στόχος που μπορεί να επιτευχθεί με την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X