ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες μετά την επίθεση στο Λονδίνο

5 νεκροί ήταν ο απολογισμός της επίθεσης κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο

Kathimerini.gr

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι συλληφθέντες της πρόσφατης επίθεσης στο Λονδίνο, με πέντε νεκρούς κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Οπως ανακοίνωσε το Σάββατο η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου και οι 12 αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

«Όλοι όσοι είχαν συλληφθεί σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση στο Γουέστμίνστερ την Τετάρτη 22 Μαρτίου έχουν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες», αναφέρει η ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Εντεκα από τους συλληφθέντες είχαν ήδη αφεθεί ελεύθεροι και σήμερα η αστυνομία άφησε ελεύθερο τον 12ο, έναν 30χρονο ο οποίος είχε συλληφθεί στις 26 Μαρτίου στο Μπέρμινγχαμ ως ύποπτος ότι προετοίμαζε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο γεννημένος στη Βρετανία Χαλίντ Μασούντ έπεσε με αυτοκίνητο πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Γουέστμίνστερ σκοτώνοντας τρεις από αυτούς και τραυματίζοντας δεκάδες και στη συνέχεια κατέβηκε από το αυτοκίνητο και τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι έναν αστυνομικό προτού πέσει ο ίδιος νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο Μασούντ αντέγραψε τις χαμηλού κόστους επιθέσεις που ενθαρρύνει τους οπαδούς του να διαπράττουν το Ισλαμικό Κράτος αλλά οι ερευνητές δεν εντόπισαν αποδεικτικά στοιχεία που να συνδέουν τον Μασούντ με εξτρεμιστικές οργανώσεις στη Βρετανία ή στο εξωτερικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X