ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επέτρεψε την επικοινωνία Γιουτζέλ- Γερμανίας η Τουρκία

Ο Ερντογάν υποστηρίζει ότι ο Γιουτζέλ είναι κατάσκοπος

ΠΗΓΗ: skai.gr

Άδεια στις γερμανικές διπλωματικές υπηρεσίες να μιλήσουν στον προφυλακισμένο ανταποκριτή της εφημερίδας Die Welt, Ντενίζ Γιουτζέλ, ο οποίος κρατείται επί έξι εβδομάδες, έδωσαν οι τουρκικές Αρχές.

Γερμανοί διπλωμάτες αναμένεται να επισκεφτούν τον Γιουτζέλ αύριο Τρίτη. Έως σήμερα, η Άγκυρα αρνούνταν να επιτρέψει πρόσβαση στον δημοσιογράφο επικαλούμενη το γεγονός ότι έχει διπλή υπηκοότητα.

Η προφυλάκιση του Γιουτζέλ, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για διασπορά τρομοκρατικής προπαγάνδας και υποκίνηση μίσους, αποτελεί μία από τις κύριες πηγές έντασης ανάμεσα στην Τουρκία και τη Γερμανία.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει ότι o Γιουτζέλ εργαζόταν ως κατάσκοπος, ενώ η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει χαρακτηρίσει τις ενέργειες της τουρκικής Δικαιοσύνης υπερβολικές και αδικαιολόγητες.

Οι κατηγορίες σε βάρος του κ. Γιουτζέλ φαίνεται πως συνδέονται με ανταποκρίσεις του σχετικά με email του τούρκου υπουργού Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ – γαμπρού του προέδρου Ερντογάν – μηνύματα που ήλθαν στο φως της δημοσιότητας μετά από επίθεση της ομάδας χάκερ RedHack.

Η «Die Welt» υποστηρίζει πως τα email καταδεικνύουν προσπάθειες ελέγχου ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης αλλά και επηρεασμού της κοινής γνώμης μέσω ψεύτικων λογαριασμών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X