ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

22 νεκροί στη Συρία σε νέες αεροπορικές επιδρομές

Αεροσκάφη της συριακής πολεμικής αεροπορίας εξαπέλυσαν σφοδρές επιδρομές

Kathimerini.gr

Σφοδρές επιδρομές τις οποίες εξαπέλυσαν αεροσκάφη της συριακής πολεμικής αεροπορίας σε τρεις κοινότητες στην Ανατολική Γούτα, κοντά στη Δαμασκό, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 22 αμάχους, σύμφωνα με πληροφορίες του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο βαρύτερος απολογισμός καταγράφηκε στη Ντούμα, τον μεγαλύτερο οικισμό της περιοχής αυτής, ανατολικά της συριακής πρωτεύουσας, με 22 άμαχους νεκρούς, ανάμεσά τους τουλάχιστον δύο παιδιά, κατά τη μη κυβερνητική οργάνωση.

Ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στη Ντούμα είδε πολλούς τραυματίες, με τα πρόσωπα αιμόφυρτα, σε ένα νοσοκομείο όπου όλες οι κλίνες καταλήφθηκαν από παιδιά, γυναίκες κι άνδρες. Είδε ένα παιδί να ψάχνει τον πατέρα του στο νοσοκομείο και να ξεσπά σε λυγμούς όταν τον βρήκε.

Εξάλλου πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν στις συνοικίες Σάμπκα και ένας στη Χαράστα, επίσης στην Ανατολική Γούτα, περιοχή που αποτελεί προπύργιο των ανταρτών που πολεμούν εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Υπήρξε μια κλιμάκωση σήμερα» των επιδρομών «εναντίον της Γούτας» καθώς «το καθεστώς θέλει να συνεχίσει την απομόνωση αυτής της περιοχής», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στα μέσα του Μαρτίου, αντάρτες και τζιχαντιστές εξαπέλυσαν μια επίθεση εναντίον θέσεων του καθεστώτος από τη συνοικία Τζομπάρ, η οποία γειτονεύει με την Ανατολική Γούτα. Απωθήθηκαν από τον στρατό έπειτα από μία εβδομάδα σκληρών μαχών.

Η Ανατολική Γούτα τελεί υπό πολιορκία του καθεστώτος από το 2012. Γίνεται συχνά στόχος αεροπορικών επιδρομών και πυρών πυροβόλων.

Η περιοχή συνεχίζει να αποτελεί το τελευταίο προπύργιο της αντιπολίτευσης κοντά στη Δαμασκό, παρότι τους τελευταίους μήνες οι αντάρτες έχουν υπογράψει μια σειρά συμφωνιών «συμφιλίωσης» όπως αποκαλούνται, με τις οποίες συναινούν να αποχωρήσουν από πόλεις και κοινότητες που ελέγχουν.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X