ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τραμπ: Η πολιτική Ομπάμα υπεύθυνη για τη σφαγή στη Συρία

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την πολιτική Ομπάμα «αδύναμη»

ΠΗΓΗ: skai.gr

Στην «αδύναμη» πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα έναντι του Άσαντ επέρριψε την Τρίτη ευθύνες ο Λευκός Οίκος για την αεροπορική επιδρομή στην πόλη Χαν Τσεϊχούν, στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει χρήση τοξικών χημικών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 100 άμαχοι, ενώ 400 άνθρωποι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα.

«Είναι καταδικαστέα πράξη και δεν μπορεί να αγνοηθεί από τον πολιτισμένο κόσμο» ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

«Αυτές οι αποτρόπαιες πράξεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ είναι συνέπεια της αδυναμίας και αναποφασιστικότητα της προηγούμενης κυβέρνησης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ. «Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε το 2012 ότι θα δημιουργήσει μια “κόκκινη γραμμή” κατά της χρήσης χημικών όπλων και στη συνέχεια δεν έκανε τίποτα» πρόσθεσε.

Ο Σπάισερ δεν ανέφερε πάντως αν η αμερικανική κυβέρνηση προτίθεται να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για το θέμα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε την Τρίτη με τους συμβούλους του για θέματα εθνικής ασφάλειας.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει εκτάκτως την Τετάρτη (17.00 ώρα Ελλάδας) προκειμένου να συζητήσει την επίθεση, με την Άγκυρα να κατηγορεί τη Δαμασκό ότι «παραβίασε ξεκάθαρα» αποφάσεις του ΣΑ του Οργανισμού.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση