ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέες αεροπορικές επιδρομές πλήττουν τη βορειοδυτική Συρία

Στους 72 οι νεκροί της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε κατά της πόλης Χαν Σεϊχούν

ΠΗΓΗ: skai.gr

Στους 72 οι νεκροί της χημικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη κατά της πόλης Χαν Σεϊχούν στη βορειοδυτική Συρία.

Τουλάχιστον 72 άνθρωποι πέθαναν, μεταξύ των οποίων 20 παιδιά, από την επίθεση με χημικά που πραγματοποιήθηκε χθες κατά της πόλης Χαν Σεϊχούν στη βορειοδυτική Συρία σύμφωνα με το Συριακό Πρακτορείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο συμπληρώνει πως ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί μιας και υπάρχουν αρκετοί αγνοούμενοι.

Το Συριακό Παρατηρητήριο κάνει λόγο για έξι ακόμα πολύνεκρες αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στη βορειοδυτική Συρία σήμερα Τετάρτη χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστός ο αριθμός των νεκρών.

Τα συμπτώματα που εμφανίσθηκαν στα θύματα της χημικής επίθεσης είναι όπως λένε οι γιατροί αντίστοιχα με τα συμπτώματα μιας χημικής επίθεσης. Οι διεσταλμένες κόρες, οι σπασμοί και ο αφρός στο στόμα είναι τα κύρια από αυτά.

Η επίθεση προκάλεσε διεθνή κατακραυγή και πολλές δυτικές χώρες επέρριψαν την ευθύνη το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ. Μάλιστα οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο υπέβαλαν σχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο συνέρχεται επειγόντως, με την οποία καταδικάζουν την χημική επίθεση στην Συρία και ζητούν ταχεία και ολοκληρωμένη έρευνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση