ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

6 συλλήψεις στην Αγία Πετρούπολη μετά την επίθεση στο μετρό

Οι ύποπτοι υποστηρίζεται ότι στρατολογούσαν επίδοξους τρομοκράτες.

ΠΗΓΗ: skai.gr

Πρόκειται για άτομα από την κεντρική Ασία που πιστεύεται ότι στρατολογούσαν επίδοξους τρομοκράτες. Οι ρωσικές Αρχές πάντως δεν παρουσίασαν στοιχεία που να συνδέουν τους έξι υπόπτους με τον νεκρό καμικάζι.

Έξι άτομα συνελήφθησαν στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας με την υποψία ότι στρατολογούσαν επίδοξους τρομοκράτες, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές.

Οι συλλήψεις έρχονται δύο ημέρες μετά την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Μετρό της πόλης, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό περίπου 50.

Οι ρωσικές Αρχές δεν παρουσίασαν στοιχεία που να συνδέουν τους έξι υπόπτους με τον νεκρό καμικάζι. Σημειώνεται ωστόσο ότι όλοι προέρχονται από την κεντρική Ασία.

Ο βομβιστής έχει ταυτοποιηθεί ως ο 22χρονος Ακμπαρζόν Ντζαλίλοφ, γεννηθείς στο Κιργιστάν, που παλαιότερα ανήκε στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση. Γεννητικό υλικό του Ντζαλίλοφ βρέθηκε και σε δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό που βρέθηκε στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης, και εξουδετερώθηκε πριν πυροδοτηθεί.

Έως τώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το βομβιστική χτύπημα. Οι εισαγγελικές Αρχές έχουν αρχίσει επίσημα έρευνα για τρομοκρατικά εγκλήματα, αν και έχουν καταστήσει σαφές ότι εξετάζουν κι άλλα ενδεχόμενα.

Τα κίνητρα του Ντζαλίλοφ δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί και βρίσκονται στο επίκεντρο της ρωσικής έρευνας, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να είχε επηρεαστεί από ισλαμιστική προπαγάνδα.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι χιλιάδες πολίτες της Ρωσίας και της πρώην ΕΣΣΔ έχουν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.

Κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από τις πρώην ασιατικές Δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης ταξιδεύουν στη Ρωσία ως εποχικοί εργάτες, εγείροντας τον κίνδυνο τρομοκρατικής διείσδυσης.

Το ISIS έχει επανειλημμένα παροτρύνει τους οπαδούς του να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικά χτυπήματα στο έδαφος της Ρωσίας, ειδικά μετά τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στο συριακό εμφύλιο πόλεμο.

Χθες Τρίτη ο νέος εκπρόσωπος του ISIS κάλεσε τους υποστηρικτές της οργάνωσης να διπλασιάσουν και να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για τρομοκρατικές επιθέσεις σε Ηνωμένες Πολιτείες, Ευρώπη και Ρωσία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση