ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:15
 

90'' Βλέπει προοπτικές διευθέτησης στο Κυπριακό ο Γκουτέρες

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

- Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση Γκουτέρες ο οποίος βλέπει ζωντανές τις προοπτικές διευθέτησης στο κυπριακό και προαναγγέλλει νέο γύρο διερευνητικών επαφών της Τζέιν Λουτ. Η κυβέρνηση, φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα του να βγει το κυπριακό από το λήθαργο, με το διάλογο ωστόσο και τις αντιδράσεις να επικεντρώνονται από κόμματα στο περιεχόμενο της έκθεσης και σε σημεία όπως η ΑΟΖ, την ίδια ώρα που η Άγκυρα διά του ΜεβλούτΤσαβούσογλου, υπογραμμίζει, ότι σημασία δεν έχει η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων αλλά να υπάρξει αποτέλεσμα. Επαναλαμβάνει την ίδια ώρα την αξίωση της Τουρκίας για μερίδιο στο φυσικό πλούτο της Κύπρου.

- Τροφή για σκέψη η αποκεντρωμένη ομοσπονδία λέει το Προεδρικό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην κρύβει την ενόχλησή του για τις επικρίσεις που δέχεται λόγω της πρότασής του. Μάλιστα στον χαιρετισμό του στην έναρξη του συνεδρίου που διοργάνωσαν τα κοινοβούλια της Ελλάδας και της Κύπρου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, εισηγήθηκε την διοργάνωση ημερίδας για να εξεταστούν τα θέματα ομοσπονδίας και συνομοσπονδίας, από ειδικούς. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος τάχθηκε εκ νέου υπέρ της κατάργησης εγγυήσεων και παρεμβάσεων τρίτων στην Κύπρο.

- Τέλος στα σενάρια που την ήθελαν να αντιμετωπίζει θέματα ρευστότητας, δίνει η CobaltAir, η οποία φαίνεται να είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με ευρωπαίους επενδυτές, με τις συζητήσεις να είναι σε εξέλιξη ενώ όλα τα δεδομένα είναι θετικά για να πέσουν και οι τελικές υπογραφές. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστερος επενδυτής φέρεται μεγάλος όμιλος εταιρειών που έχει συνεργασία με εταιρείες όπως η Airbus και Boeing.

- Στην Κύπρο «οι δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση παραμένουν υψηλές, αλλά η χαμηλή αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα του εκπαιδευτικού συστήματος εξακολουθεί να αποτελεί μείζονα πρόκληση», σύμφωνα με ετήσια έκθεση της Κομισιόν για τα εκπαιδευτικά συστήματα στην ΕΕ, την οποία παρουσίασε σήμερα στις Βρυξέλλες, ο Επίτροπος Τίμπορ Νάβρασιτς.  «Στο 6% του ΑΕΠ το 2016, οι δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση παραμένουν πολύ υψηλότερες από τον μέσο όρο της ΕΕ κατά 4,7%» αναφέρεται στην έκθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση