ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:51
 

Αγγίζει τον Τραμπ η υπόθεση Κασόγκι

Νέες «αποκαλύψεις» από φιλοκυβερνητικό τύπο της Τουρκίας για την υπόθεση Κασόγκι

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η υπόθεση του δολοφονημένου Σαουδάραβα δημοσιογράφου πλέον αγγίζει τον στενό κύκλο και τους συμμάχους του Προέδρου των ΗΠΑ. Αυτή την θέση προβάλλει σήμερα η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γιενί Σαφάκ, μέσα από το κεντρικό άρθρο γνώμης της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, από σήμερα η Τουρκία θα ξεκινήσει να δίνει στη δημοσιότητα ηχητικά ντοκουμέντα που εμπεριέχουν τις τελευταίες στιγμές του Τζαμάλ Κασόγκι. Στη συνέχεια, η όλη υπόθεση ενδέχεται να «αγγίξει» τον διάδοχο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μωάμεθ Μπιν Ζαέντ και τον σύμβουλο και γαμπρό του Προέδρου των ΗΠΑ, Jared Kushner.

Σύμφωνα με την Γιενί Σαφάκ, τα ηχητικά ντοκουμέντα που θα μοιραστεί σταδιακά με την κοινή γνώμη η Τουρκία, θα αποδείξουν τις διασυνδέσεις των δολοφόνων του Κασόγκι. Σε αυτά τα πλαίσια θα ξεκαθαρίσει ο ρόλος του διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας στην όλη υπόθεση. Ακόμη, ενδέχεται να έρθει στο προσκήνιο ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εμιράτων, της Αιγύπτου, του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Η Γιενί Σαφάκ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δυνάμεις που υποστήριξαν το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία, σήμερα καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να υπερασπιστούν τον διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας. Την ίδια στιγμή, επιχειρούν να προλάβουν την δημοσιοποίηση κρίσιμων πληροφοριών που αφορούν τους πολέμους στην Υεμένη, στο Ιράκ, στην Συρία και τις εξελίξεις σε Αίγυπτο, Σομαλία, Ιράν και Τουρκία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Με νέους μάρτυρες συνεχίζεται η δίκη για το διπλό φονικό στον Στρόβολο

«Aν η δικαιοσύνη ήταν υγιής, μέχρι τώρα οι δολοφόνοι θα έπρεπε να ήταν μέσα. Όμως, έχοντας υπόψη τον ...»
ΑΚΑ  |  12:21

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X