ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:57
 

Απορρίπτει μονομερή μέτρα για το προσφυγικό η Μέρκελ

Tο μεταναστευτικό συνιστά «μια ευρωπαϊκή πρόκληση, η οποία απαιτεί μια ευρωπαϊκή απάντηση»

Newsroom K

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ κατέστησε σήμερα για μια ακόμη φορά σαφές ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να δράσει σε θέματα ασύλου μονομερώς, αλλά μόνον από κοινού με τους ευρωπαίους εταίρους. Στο εβδομαδιαίο βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε σήμερα στο διαδίκτυο η καγκελάριος αναφερόμενη στο όλο ζήτημα επισημαίνει ότι το μεταναστευτικό συνιστά «μια ευρωπαϊκή πρόκληση, η οποία απαιτεί μια ευρωπαϊκή απάντηση». Υπογραμμίζοντας τη σημασία που αποδίδει στο θέμα τονίζει ότι το θεωρεί «ως ένα από τα πιο αποφασιστικά για τη συνοχή της Ευρώπης».

Κατά αυτόν τον τρόπο η καγκελάριος διαμηνύει στους αντιπάλους της ότι δεν σκοπεύει να κάνει παραχωρήσεις ουσίας στηναντιπαράθεσή της με τον υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ. Ο πρόεδρος της βαυαρέζικης CSU σκοπεύει να απαγόρευσει την είσοδο στη Γερμανία σε πρόσφυγες που έχουν αιτηθεί άσυλο σε άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ. Σύμφωνα με την κ. Μέρκελ, η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα ερχόταν σε αντίθεση με την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία και θα επιδρούσε αρνητικά στη συνοχή της ΕΕ. Στήριξη στην καγκελάριο παρείχε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας το πρωί στη βαυαρέζικη ραδιοφωνία. Κατήγγειλε μονομερείς πράξεις, τονίζοντας την αναγκαιότητα νομοθεσίας ασύλου που θα εφαρμόζεται σε όλη την ΕΕ.

Συναντήσεις με Κόντε, Μακρόν

Στο βιντεοσκοπημένο της μήνυμα η καγκελάριος αναφέρει το προσφυγικό ως μια από τις τέσσερις προκλήσεις στις οποίες καλείται να δώσει απαντήσεις η ΕΕ. Οι μεγάλες ευρωπαϊκές προκλήσεις είναι σύμφωνα με την κ. Μέρκελ η διαμόρφωση μιας κοινής εξωτερικής, αμυντικής και πολιτικής ασφαλείας, στη συνέχεια το προσφυγικό και κατόπιν η οικονομική και τραπεζική ένωση, αλλά και το ζήτημα της καινοτομίας.

Τα θέματα αυτά θα βρεθούν και στην ατζέντα των συνομιλιών των υπουργικών συμβουλίων της Γερμανίας και της Γαλλίας, τα οποία θα συνέλθουν σε κοινές συνεδριάσεις την Τρίτη έξω από το Βερολίνο με σκοπό να προετοιμάσουν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στα τέλη Ιουνίου στις Βρυξέλλες. Ανάλογη θεματολογία έχει και η ατζέντα των συνομιλιών της καγκελαρίου με τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος θα την επισκεφτεί το βράδυ της Δευτέρας στο Βερολίνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Νικόλας: Δεν εμπιστευόμαστε το ΝΑΤΟ

«Η γνωστή «καραμέλα» περί εμπλοκής ΝΑΤΟ στην τουρκική εισβολή. Ένας ατεκμηρίωτος μύθος. Θα πρέπει να ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  14:52

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Μπορεί Ρώσοι να μην έστειλαν τα πυρηνικά τους να μας σώσουν, τη πραξικοπηματική κυβέρνηση θα εννοείς, ...»
CGA  |  07:59

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση