ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επίθεση κατά μέτωπο εξαπέλυσε ο Ερντογάν στους μανάβηδες

Κατηγορεί εμπόρους και προμηθευτές ότι επιχειρούν παρακράτηση προϊόντων και αύξηση των τιμών, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Τουρκίας προετοιμάζεται για μια νέα σημαντική αναμέτρηση. Ο ισχυρός πολιτικός άνδρας της χώρας έρχεται αντιμέτωπος με τους μανάβηδες και τους διαμεσολαβητές που προμηθεύουν την τουρκική αγορά με οπωροκηπευτικά και φρούτα.

Σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν, διάφοροι έμποροι επιχειρούν να μετατρέψουν σε ευκαιρία για κέρδη την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Τουρκία. Έτσι, προχωρούν σε παρακράτηση προϊόντων και αύξηση των τιμών τους. Επίσης, κάποιοι από τους προμηθευτές οπωροκηπευτικών και φρούτων αντιστέκονται στους ελέγχους των αρχών.

Με εντολή της κυβέρνησης οι δημοτικές αρχές της Τουρκίας ξεκινούν την παροχή οπωροκηπευτικών και φρούτων σε ευνοϊκότερες τιμές με κινητές μονάδες πώλησης, οι οποίες αναπτύσσονται σε διάφορες τουρκικές πόλεις. Έξω από τα νέα περίπτερα σχηματίζονται ουρές πολιτών, με τις αρχές να επιβάλλουν όριο στις αγορές του κάθε πολίτη.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Τουρκίας προπαγανδίζει το νέο μέτρο της κυβέρνησης στις νέες προεκλογικές εμφανίσεις του, πραγματοποιώντας απειλητικού περιεχομένου δηλώσεις για τους προμηθευτές. Ακόμη, πριν από λίγες ημέρες, ανακοίνωσε τη δωρεάν παροχή τσαγιού και άλλων ειδών στους ψηφοφόρους του κόμματος του.

Οι νέες κινήσεις του Τούρκου Προέδρου, όπως ήταν αναμενόμενο, προκαλούν την αντίδραση της αντιπολίτευσης. Κύκλοι της αντιπολίτευσης εξαπολύουν νέες επιθέσεις κατά του Προέδρου Ερντογάν με το σκεπτικό ότι αποδέχεται εμμέσως την ήττα της κυβέρνησής του απέναντι στη νέα οικονομική κρίση και επιστρέφει την χώρα στα χρόνια των μεγάλων οικονομικών αναταραχών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X