ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έτοιμοι οι Κούρδοι για τον πόλεμο στο Άφριν

50.000 αντάρτες σε καθεστώς επιφυλακής στο Άφριν

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Με μια δύναμη των περίπου 50.000 ανδρών, οι Κούρδοι ετοιμάζονται να υπερασπιστούν το κουρδικό καντόνι του Άφριν από την επικείμενη τουρκική εισβολή. Οι ντόπιοι παρατηρητές αναφέρουν ότι το κουρδικό κίνημα μεταφέρει ενισχύσεις στην περιοχή και λαμβάνει έκτακτα μέτρα ασφαλείας και άμυνας.

Την ίδια στιγμή, σε δηλώσεις προέβη το απόγευμα της Τρίτης ο «επιτελάρχης» των κουρδικών δυνάμεων στο Άφριν, ο Μπεχτσέτ Έμπντο. Ο κ. Έμπντο, ο οποίος φέρει τον τίτλο του Προέδρου της Επιτροπής Άμυνας του Άφριν, μίλησε στο Πρακτορείο Μεσοποταμίας.

«Ονειρεύονται την κατάληψη του Χαλεπιού, της Ράκκα, του Ίντλιπ και του Νταρ-αλ Ζορ, πόλεις που εντάσσουν στην επικράτεια του περίφημου εθνικού συμβολαίου», αναφέρει ο κ. Έμπντο. Ο ίδιος αναφέρει ότι η Τουρκία προσεγγίζει ως «απειλή» κατά την εθνική ασφάλεια της τους Κούρδους της περιοχής.

Στη συνέχεια, ο Κούρδος στρατηγός αναφέρει πως: «Η Τουρκία και οι φιλοτουρκικές δυνάμεις μας επιτίθενται εδώ και επτά χρόνια. Ενισχυθήκαμε (σε αυτήν την περίοδο) με την κάθε νέα ημέρα και δημιουργήσαμε επαγγελματικό στρατό. Το 2017 πραγματοποιήσαμε μια μεγάλη προετοιμασία. Ο λαός και οι δυνάμεις μας είναι έτοιμες για αντίσταση. Αυτά τα εδάφη μας ανήκουν. Θα πολεμήσουμε μέχρι την ύστατη στιγμή. Αυτό είναι το μήνυμα μας προς την παγκόσμια κοινή γνώμη. Οι ΗΠΑ και η Ρωσία κατανοούν αυτήν την πραγματικότητα. Διανύουμε μια περίοδο στην οποία είμαστε πολύ ισχυροί. Θα υπερασπιστούμε τα εδάφη μας».

Το μήνυμα της νίκης και η συνεργασία με την Ρωσία

Στην συνέχεια, ο κ. Έμπντο σημείωσε ότι «το Άφριν θα γίνει το τείχος της αντίστασης. Το Άφριν είναι η καρδιά του Κουρδιστάν. Δεν έχει παραιτηθεί στην μοίρα του. Η νίκη του Άφριν, θα είναι νίκη του Ντιγιάρμπακιρ και του Μαχμάμαντ. Μέχρι σήμερα αντισταθήκαμε. Σημειώσαμε επιτυχία. Το ίδιο θα πράξουμε και στην συνέχεια. Υπερασπιστήκαμε το Άφριν τα τελευταία επτά χρόνια. Εφόσον χρειαστεί θα το υπερασπιστούμε για τα επόμενα 70 χρόνια. Το Άφριν είναι η βούληση του κουρδικού λαού. Όλοι οι Κούρδοι πρέπει να ενωθούν μαζί μας. Το ίδιο πρέπει να πράξουν και όλοι οι λαοί της Συρίας. Ο νικητής θα είναι η αδελφοσύνη, η ζωή με ισότητα. Το καλύτερο παράδειγμα για την κοινωνική ισότητα, την αδελφοσύνη, την ελευθερία είναι το Άφριν. Θα κερδίσει το ομόσπονδο, δημοκρατικό όραμα μας. Θα ηττηθεί ο φασισμός του ΑΚΡ και του ΜΗΡ. Νικήσαμε το Ισλαμικό Κράτος και τις άλλες τρομοκρατικές δυνάμεις. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στον ελεύθερο βίο των λαών».

Τέλος, ο Κούρδος στρατηγός αναφέρθηκε και στις σχέσεις του κουρδικού κινήματος με τις Μεγάλες Δυνάμεις: «Έχουμε ισχυρές και σταθερές στρατιωτικές σχέσεις με την Ρωσία. Η Ρωσία ενδέχεται να τηρήσει σιωπηλή στάση απέναντι στις απειλές του Ερντογάν. Διότι εμείς δεν ζητήσαμε τίποτα από την Ρωσία. Οι στρατιωτικές σχέσεις μας μαζί της ξεκίνησαν και συνεχίζονται ύστερα από αίτημα της Ρωσίας. Αυτές οι σχέσεις δεν πρόκειται να διακοπούν, θα συνεχιστούν. Ρωσία και ΗΠΑ συμφώνησαν από κοινού στο γεγονός ότι οι λαοί της Συρίας πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας. Για αυτόν τον λόγο, παρά την αντίθετη άποψη της Τουρκίας, η Ρωσία ζητά από εμάς να συμμετάσχουμε στην Διάσκεψη του Σότσι που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη αυτού του μηνός με 150 αντιπροσώπους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση