ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φιάσκο δημοσίων σχέσεων στο Βατικανό

Παραιτείται ο επικεφαλής επικοινωνίας Μονσινιόρ Ντάριο Βιγκάνο

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Παραιτείται ο επικεφαλής επικοινωνίας του Βατικανού, Μονσινιόρ Ντάριο Βιγκάνο, με αφορμή το σκάνδαλο «Lettergate», βάσει του οποίου ο ίδιος κατηγορείται για διάδοση «ψευδών ειδήσεων».

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα φιάσκο δημοσίων σχέσεων με πρωταγωνιστή τον Βιγκάνο, καθώς ο τελευταίος «θόλωσε» μέρος της φωτογραφίας, που απεικόνιζε επιστολή του προηγούμενου πάπα Βενέδικτου η οποία αφορούσε τον πάπα Φραγκίσκο, αποκρύπτοντας μέρος αυτής.

Στην επιστολή του ο πρώην πάπας εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε να συντάξει πρόλογο για τη νέα συλλογή έντεκα βιβλίων που είναι αφιερωμένη στο θεολογικό και φιλοσοφικό έργο του Φραγκίσκου, η οποία δημοσιεύθηκε από το Βατικανό.

Σύμφωνα με το απόσπασμα της επιστολής που έκρυψε ο Βιγκάνο, ο Βενέδικτος επικαλέστηκε ως αιτία την έλλειψη χρόνου, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι ένας εκ των συγγραφέων, ο Γερμανός θεολόγος Peter Hunermann, που συμμετείχε στο πρότζεκτ, είχε ξεκινήσει «αντι-παπικές» επιθέσεις κατά της διδασκαλίας του ιδίου αλλά και του Αγίου Ιωάννη Παύλου Β', ο οποίος πέθανε το 2005.

Ακόμη, τόνιζε ότι έμεινε «έκπληκτος» όταν διαπίστωσε πως το Βατικανό είχε επιλέξει τον συγκεκριμένο θεολόγο να συμπεριληφθεί στον 11ο τόμο της συλλογής «Η Θεολογία του Πάπα Φραγκίσκου». «Είμαι βέβαιος ότι θα καταλάβεις την άρνησή μου (να γράψω τον πρόλογο)», φέρεται να είπε ο Βενέδικτος στον Βιγκάνο.

Σε απάντηση των κατηγοριών, το Βατικανό δημοσίευσε το Σάββατο ολόκληρη την επιστολή όπου διαπιστώθηκε ότι το κομμάτι που δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας παραθέτει την πλήρη εξήγηση των λόγων που ο Βενέδικτος αρνήθηκε να γράψει έναν «μικρό και υποστηρικτικό» πρόλογο.

Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής Επικοινωνίας σημείωσε ότι «δεν είχε καμία πρόθεση να λογοκρίνει την επιστολή» και πρόσθεσε ότι η επιστολή (που γράφτηκε για την παρουσιάση της συλλογής) ήταν ιδιωτική και ως εκ τούτου επελέγησαν τα κομμάτια της επιστολής που ήταν σχετικά και κατάλληλα με την παρουσίαση της συλλογής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αναστασιάδης: Απειλή στην Αν. Μεσόγειο η συμπεριφορά της Τουρκίας

«Ουτε που ιδρωνει τ` αυτι τους κ. Παπαστυλιανου. Τετοια πληροφορηση! Τετοιου επιπεδου δημοσιογραφια!»
Λευκωσιατης  |  23:14

Αναστασιάδης: Απειλή στην Αν. Μεσόγειο η συμπεριφορά της Τουρκίας

«Πέραν της Ντάλια, είναι και ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου στη φωτογραφία, ο κύριος που τοκκάρει με ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  14:49

ΠτΔ: Η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει στην περιοχή ένα ρόλο σταθερότητας

«Τα λόγια του αέρα είναι προσωρινά χρήσιμα για τον πολιτικό που τα εκστομίζει, δεν προσφέρουν όμως καλή ...»
Ai Em  |  09:55

Αναστασιάδης: Απειλή στην Αν. Μεσόγειο η συμπεριφορά της Τουρκίας

«Η Ντάλια της Λιθουανίας προδίδει αν όχι τα fake news, τουλάχιστον τη fake photo. Άσχημη εικόνα για την ...»
Λευκωσιατης  |  11:51

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση