ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φιάσκο δημοσίων σχέσεων στο Βατικανό

Παραιτείται ο επικεφαλής επικοινωνίας Μονσινιόρ Ντάριο Βιγκάνο

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Παραιτείται ο επικεφαλής επικοινωνίας του Βατικανού, Μονσινιόρ Ντάριο Βιγκάνο, με αφορμή το σκάνδαλο «Lettergate», βάσει του οποίου ο ίδιος κατηγορείται για διάδοση «ψευδών ειδήσεων».

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα φιάσκο δημοσίων σχέσεων με πρωταγωνιστή τον Βιγκάνο, καθώς ο τελευταίος «θόλωσε» μέρος της φωτογραφίας, που απεικόνιζε επιστολή του προηγούμενου πάπα Βενέδικτου η οποία αφορούσε τον πάπα Φραγκίσκο, αποκρύπτοντας μέρος αυτής.

Στην επιστολή του ο πρώην πάπας εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε να συντάξει πρόλογο για τη νέα συλλογή έντεκα βιβλίων που είναι αφιερωμένη στο θεολογικό και φιλοσοφικό έργο του Φραγκίσκου, η οποία δημοσιεύθηκε από το Βατικανό.

Σύμφωνα με το απόσπασμα της επιστολής που έκρυψε ο Βιγκάνο, ο Βενέδικτος επικαλέστηκε ως αιτία την έλλειψη χρόνου, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι ένας εκ των συγγραφέων, ο Γερμανός θεολόγος Peter Hunermann, που συμμετείχε στο πρότζεκτ, είχε ξεκινήσει «αντι-παπικές» επιθέσεις κατά της διδασκαλίας του ιδίου αλλά και του Αγίου Ιωάννη Παύλου Β', ο οποίος πέθανε το 2005.

Ακόμη, τόνιζε ότι έμεινε «έκπληκτος» όταν διαπίστωσε πως το Βατικανό είχε επιλέξει τον συγκεκριμένο θεολόγο να συμπεριληφθεί στον 11ο τόμο της συλλογής «Η Θεολογία του Πάπα Φραγκίσκου». «Είμαι βέβαιος ότι θα καταλάβεις την άρνησή μου (να γράψω τον πρόλογο)», φέρεται να είπε ο Βενέδικτος στον Βιγκάνο.

Σε απάντηση των κατηγοριών, το Βατικανό δημοσίευσε το Σάββατο ολόκληρη την επιστολή όπου διαπιστώθηκε ότι το κομμάτι που δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας παραθέτει την πλήρη εξήγηση των λόγων που ο Βενέδικτος αρνήθηκε να γράψει έναν «μικρό και υποστηρικτικό» πρόλογο.

Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής Επικοινωνίας σημείωσε ότι «δεν είχε καμία πρόθεση να λογοκρίνει την επιστολή» και πρόσθεσε ότι η επιστολή (που γράφτηκε για την παρουσιάση της συλλογής) ήταν ιδιωτική και ως εκ τούτου επελέγησαν τα κομμάτια της επιστολής που ήταν σχετικά και κατάλληλα με την παρουσίαση της συλλογής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«Το γεγονός ότι ήρθαν απο την Ελλάδα γιατροί, είναι εξαιρετικό. Έχει χαλάσει η πιάτσα των συνδικαλιστών ...»
Ανώνυμος  |  14:19

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ!»
Χρίστος Α.  |  13:52

Εφεση στην απόφαση για συντάξεις από ΥΠΟΙΚ και Νομ.Υπηρεσία

«To καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει είναι να ανακοινωθούν τα ονόματα όλων αυτών των συνταξιούχων που ...»
ΑΚΑ  |  10:04

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«O πρόεδρος του μεγαλύτερου ιατρικού συνδέσμου, φημολογείται ότι διαθέτει τώρα 3 πόρσιε! Για φαντάσου ...»
ΑΚΑ  |  10:01

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση