ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΗΠΑ: «Πυρ κατά ριπάς» στον κυβερνοπόλεμο

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε ένα προεδρικό διάταγμα που αντικαθιστά την «Προεδρική Πολιτική νούμερο 20»

Newsroom Κ, Αθήνα

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, ο Αμερικανός πρόεδρος έλαβε νέα μέτρα την Τετάρτη με σκοπό τη χαλάρωση των ορίων της χρήσης των κυβερνο-όπλων, αντιστρέφοντας τις κατευθυντήριες γραμμές του προκατόχου του, Μπαράκ Ομπάμα. Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε ένα προεδρικό διάταγμα που αντικαθιστά την «Προεδρική Πολιτική νούμερο 20», η οποία είχε εγκαθιδρύσει μια πολύπλοκη διαδικασία για την ενεργοποίηση των αμερικανικών κυβερνοεπιθέσεων, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα. Ο Λευκός Οίκος, στο μεταξύ, δεν έχει απαντήσει σε αιτήματα δημοσιογράφων για περαιτέρω σχόλια όσον αφορά το ζήτημα.

Παρότι η προηγούμενη πολιτική, που είχε υπογραφεί από τον τέως πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, προστατευόταν από το κυβερνητικό απόρρητο, το περιεχόμενό της βγήκε στην επιφάνεια λόγω των διαρροών του πρώην υπαλλήλου της μυστικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, Εντουαρντ Σνόουντεν, το 2013. Το νέο καθεστώς χρήσης κυβερνο-όπλων περιγράφηκε από έναν Αμερικανό αξιωματούχο ως ένα «επιθετικό βήμα προς τα εμπρός», που αποσκοπεί στη στήριξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων και την αποτροπή ξένων παρεμβολών στις αμερικανικές εκλογές.

Ωστόσο ελάχιστες λεπτομέρειες έχουν δημοσιευθεί σχετικά με τη διαδικασία που σκοπεύει να υιοθετήσει ο Τραμπ στη θέση των προηγούμενων κανόνων.

Στο παρελθόν, διάφοροι επικριτές της πολιτικής του Ομπάμα είχαν δηλώσει πως η γραφειοκρατική πολυπλοκότητα που επικρατούσε, καθιστούσε αδύνατη τη γρήγορη και ισχυρή αντίδραση σε κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ. Αξιωματούχοι και των δύο μεγάλων αμερικανικών κομμάτων εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία για τη χαλάρωση των ορίων της χρήσης των κυβερνο-όπλων. «Ενα πράγμα είναι σαφές – η πολιτική μας μέχρι στιγμής δεν έχει λειτουργήσει, και οι αντίπαλοί μας πιστεύουν ότι μπορούν να μας επιτεθούν χωρίς συνέπειες», ανέφερε ο γερουσιαστής Μαρκ Γουόρνερ.

Έντυπη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Αγαπητέ φίλε, Η περίπτωση Στεφανίδη είναι μια τραγική περίπτωση και ακόμη πιο τραγική η προσπάθεια της ...»
Κυριακός Ε. Γεωργίου  |  13:08

#PoliticsBlog Η απαγωγή, το επίπεδο του Άντρου και ο Χάρης

«Στην ιστοσελίδα του ΚΙΣΑ, οι οικονομικές καταστάσεις ειναι ελλιπείς. Δεν υπάρχουν σημειώσεις ούτε και ...»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  |  12:38

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Αγαπητέ φίλε Κυριάκο, Όντως στα πρώτα χρόνια της ΚΔ έγιναν αυτά που λες. Όμως για την περίπτωση Στεφανίδη ...»
CGA  |  10:14

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Αγαπητοί φίλοι καλημέρα. Θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στη χρήση ή την κατάχρηση της ιστορίας όπως ...»
Κυριακός Ε. Γεωργίου  |  09:25

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση