ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Kατά 3,5 δισ. δολάρια πλουσιότεροι οι ιδρυτές της Google

Μέσα σε ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο διαδικτυακός κολοσσός της Google εξακολουθεί να τροφοδοτεί εντυπωσιακά τον πλούτο των δύο ιδρυτών της, Σεργκέι Μπριν και Λάρι Πέιτζ. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου, η μετοχή κλάσης A της μητρικής εταιρείας της Google, Alphabet, αναρριχήθηκε στο επίπεδο-ρεκόρ των 1.061 δολαρίων ανά μετοχή, με τα αποτελέσματα να επιδεικνύουν αύξηση των εσόδων κατά 24% σε ετήσια βάση και κέρδη πολύ μεγαλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι επενδυτές αντέδρασαν με ενθουσιασμό, καθώς η μετοχή ολοκλήρωσε τις κανονικές συναλλαγές της Παρασκευής σε κάτι λιγότερο από τα 1.034 δολάρια ανά μετοχή, το οποίο αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο για την Alphabet.

Ακολούθως, αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι περιουσίες των συνιδρυτών της Google να αυξηθούν αθροιστικά κατά το ποσό των 3,5 δισ. δολαρίων μέσα σε 24 ώρες μέχρι το βράδυ της Παρασκευής. Πιο συγκεκριμένα, η καθαρή αξία του Πέιτζ ανήλθε στο εκτιμώμενο ποσό των 48,2 δισ. δολαρίων και του Μπριν στα 46,9 δισ. δολάρια, βάσει της real-time κατάταξης του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Παράλληλα, o Πέιτζ ανέβηκε στην 6η από την 9η θέση της λίστας των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων, ενώ ο Μπριν παρέμεινε σταθερά στη 10η θέση. Στις θέσεις που βρίσκονται μεταξύ τους, τοποθετούνται οι δισεκατομμυριούχοι Τσαρλς και Ντέιβιντ Κοχ, μαζί με τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Οι Μπριν και Πέιτζ, οι οποίοι διατελούν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της διαδικτυακής εταιρείας αντίστοιχα, συνέλαβαν την ιδέα της Google κατά τη διάρκεια της μεταδιδακτορικής τους έρευνας στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Ακολούθως, η Google άρχισε να λειτουργεί από το γκαράζ της Σούζαν Γουοτζίσκι, της σημερινής διευθύνοντος συμβούλου του Youtube. Παρότι ο πρώτος τους server ήταν ένα ακατέργαστο προϊόν φτιαγμένο από τουβλάκια Lego, με τον καιρό το startup τους γιγαντώθηκε και έγινε η κυρίαρχη διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης του πλανήτη. Η εταιρεία, η οποία μετονομάστηκε σε Alphabet το 2015 στο πλαίσιο μιας εταιρικής αναδιάρθρωσης, φέρνει περισσότερα από 100 δισ. δολάρια σε έσοδα ετησίως και απασχολεί περισσότερους από 60.000 υπαλλήλους σε 50 χώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X