ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
 

Κομισιόν: Δεύτερος διαγωνισμός δωρεάν εισιτηρίων για την Ευρώπη

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι 18 ετών στις 31 Δεκεμβρίου 2018 και να είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν μεταξύ 15 Απριλίου και 31 Οκτωβρίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δεύτερο διαγωνισμό (DiscoverEU) δωρεάν εισιτηρίων για την Ευρώπη ξεκινά η Κομισιόν στις 29 Νοεμβρίου, με προθεσμία ως τις 11 Δεκεμβρίου 2018, δίνοντας ξανά την ευκαιρία στους 18χρονους Ευρωπαίους να υποβάλουν αίτηση για δωρεάν εισιτήριο, για να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη μεταξύ 15 Απριλίου και 31 Οκτωβρίου 2019.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι 18 ετών στις 31 Δεκεμβρίου 2018 και να είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν μεταξύ 15 Απριλίου και 31 Οκτωβρίου 2019 για μέγιστη περίοδο 30 ημερών. Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω της Ευρωπαϊκής Δικτυακής Πύλης της Νεολαίας. Μια επιτροπή αξιολόγησης θα αξιολογήσει τις εφαρμογές και θα επιλέξει τους νικητές. Οι αιτούντες θα ενημερωθούν σχετικά με τα αποτελέσματα των επιλογών στα μέσα Ιανουαρίου του 2019.

Μάλιστα με βάση το συντριπτικό ενδιαφέρον για το DiscoverEU η Κομισιόν πρότεινε € 700 εκατ. για την πρωτοβουλία στο πλαίσιο του μελλοντικού προγράμματος Erasmus στον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ μετά το 2020. Εάν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο συμφωνήσουν με την πρόταση, επιπλέον 1.5 εκατομμύρια άτομα ηλικίας 18 ετών θα μπορούν να ταξιδεύουν μεταξύ 2021 και 2027. Σύμφωνα με την Κομισιόν οι επιτυχείς υποψήφιοι θα μπορούν να ταξιδεύουν μεμονωμένα ή σε μια ομάδα έως πέντε ατόμων. Κατά γενικό κανόνα, θα ταξιδεύουν σιδηροδρομικώς. Ωστόσο, για να εξασφαλιστεί ευρεία πρόσβαση σε όλη την ήπειρο, οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς, όπως λεωφορεία ή πορθμεία, ή, κατ `εξαίρεση, αεροπλάνα.

Η έναρξη του δεύτερου γύρου του DiscoverEU ανακοινώθηκε σήμερα από τον Επίτροπο Ναβράσκις σε συνεδρίαση των ενδιαφερομένων μερών, μπροστά σε εκπροσώπους που δραστηριοποιούνται στους τομείς της νεολαίας, της εκπαίδευσης, των μεταφορών και του τουρισμού, καθώς και στους νέους που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αυτό το καλοκαίρι.

Το πρώτο "DiscoverEU" συγκέντρωσε χιλιάδες νέους δημιουργώντας "μια πραγματική κοινότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη", αναφέρει η Κομισιόν.

Ο Επίτροπος αρμόδιος για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό, δήλωσε σχετικά ότι οι πρώτοι συμμετέχοντες έζησαν από πρώτο χέρι τι σημαίνει να είσαι Ευρωπαίος. "Έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ποικιλομορφία και τον πολιτιστικό πλούτο της Ευρώπης καθώς και να συναντήσουν ανθρώπους από όλη την ΕΕ. Έχουμε ακούσει τόσες πολλές φανταστικές ιστορίες από όσους έλαβαν μέρος και χαίρομαι που είμαστε σε θέση να προσφέρουμε αυτή την εμπειρία σε περισσότερους νέους το επόμενο έτος!"

Το DiscoverEU ξεκίνησε τον Ιούνιο, με προϋπολογισμό 12 εκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι στιγμής έχει δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους από 15.000 νέους να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη. Αυτό το έτος, το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, οι ταξιδιώτες είχαν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις πολυάριθμες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα για τον εορτασμό της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X